Tommy’s Honour elokuva

Tommy’s Honour on amerikkalais-brittiläinen historiallinen draamafilmi, jonka on ohjannut Jason Connery, pääosissa Peter Mullan, Jack Lowden, Ophelia Lovibond, sekä Sam Neill.

Elokuvan käsikirjoitus, jonka ovat tehneet Pamela Marin ja Kevin Cook, perustuu Cookin kirjoittamaan vuoden 2007 kirjaan “Tommy’s Honor: The Story of Old Tom Morris and Young Tom Morris, Golf’s Founding Father and Son”.

Tommy's Honour elokuvan virallinen bannerijuliste.

Tuotanto esitettiin ensimmäistä kertaa yleisölle Edinburghin kansainvälisen filmifestivaalin yhteydessä kesäkuun 15, 2016.

Juoni

Isän ylpeys. Vaimon rakkaus. Kapinallisen sielu. Mestarin sydän.

Tommy’s Honour persutuu voimakkaaseen tositarinaan monimutkaisesta suhteesta dynaamisen isä-poika tiimin “vanha” Tom ja “nuori” Tommy Morrisin välillä, jotka toivat golfin sen modernille aikakaudelle.

Kun heidän maineensa kasvoi, Tom ja Tommy, Skotlannin golf-kuninkaalliset, joutuivat kokemaan sekä henkilökohtaista draamaa että tragedioita.

Ensin yltäen isänsä saavuttaman menestyksen tasolle, Tommyn taidot ja maine kasvoivat yli isänsä saavutusten ja kunnioituksen Open Championship -kilpailun perustajana vuonna 1860.

Mutta vastoin Tommyn julkista persoonaa hänen henkilökohtaiset koettelemuksensa lopulta johtivat hänet kapinoimaan sekä aristokratiaa, joka antoi hänelle tilaisuuden menestyä, että vanhempiaan, jotka kohtelivat kylmästi hänen intohimoista suhdettaan vaimoonsa, vastaan.

Englanninkielinen alkuperäistraileri

Featurette “Behind the Scenes”

Juliste

Tommy's Honour elokuva juliste.

Tommy’s Honour elokuvan näyttelijät

Peter Mullan on Tom Morris
Jack Lowden on Tommy Morris: Tom Morrisin poika
Ophelia Lovibond on Meg Drinnen
Sam Neill on Alexander Boothby: The Royal and Ancient Golf Club St Andrewsin kapteeni
Peter Ferdinando on majuri Molesworth
Max Deacon on David Strath
Paul Reid on George Atwood Snr.
James Smillie on A.K.H Boyd
Ian Pirie on Willie Park
Seylan Baxter on ennustaja
Andy Gray on Lang Dan
Therese Bradley on Nancy
Kylie Hart on Lizzie Morris
Paul Tinto on James Hunter
Greg Powrie on Campbell

Tuotanto

Ohjaaja: Jason Connery
Käsikirjoitus: Pamela Marin ja Kevin Cook, perustuen Kevin Cookin kirjaan “Tommy’s Honor: The Story of Old Tom Morris and Young Tom Morris, Golf’s Founding Father and Son”
Pääosissa: Peter Mullan, Jack Lowden, Ophelia Lovibond, sekä Sam Neill
Tuotantoyhtiöt: Gutta Percha Productions, Tommy’s Honour Productions, ja SellOutPictures
Elokuvastudiot: Roadside Attractions ja Timeless Films
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 24-3-2017
Kesto: 117 minuuttia
Tuotantomaa: Yhdysvallat ja Iso-Britannia
Virallinen nettisivusto: www.TommysHonour.com
Facebook: www.facebook.com/TommysHonor
Twitter: www.twitter.com/TommysHonour

Tuottaja Jim Kreutzer luki Kevin Cookin kirjan “‘s Honor: The Story of Old Tom Morris and Young Tom Morris, Golf’s Founding Father and Son” vuonna 2010, hankkien välittömästi siihen filmausoikeudet.

Kevin Cook, yhdessä vaimonsa Pamela Marinin kanssa, teki ensimmäisen käsikirjoitusversion kirjasta.

Jason Connery, näyttelijä Sean Conneryn, joka on myös innokas golfaaja, poika, tuli tuotannon ohjaajaksi tammikuussa 2014.

Filmin päänäyttelijät Peter Mullan ja Jack Lowden, joista kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta golfin pelaamisesta, tulivat mukaan projektiin heinäkuussa 2015.

Tommy’s Honourin kuvaukset alkoivat elokuun puolessavälissä vuonna 2015, ja ne päättyivät kuuden viikon kuvausperiodin jälkeen syyskuussa samana vuonna.

Kuvaukset toteutettiin kokonaisuudessaan Skotlannin alueella, yli 50:ssä eri kohteessa, mukaanlukien St Andrews ja sen lähialueet, Edinburgh, sekä Musselburgh, kuin myös kylät kuten Peebles ja Falkland.