The Student elokuva

The Student on venäläinen draamatrilleri, jonka on ohjannut Kirill Serebrennikov, pääosissa Pyotr Skvortsov, Viktoriya Isakova, Yuliya Aug, Aleksandra Revenko, Aleksandr Gorchilin, Irina Rudniktskaya, Svetlana Bragarnik, Anton Vasilev, sekä Nikolay Roshchin.

Elokuva esitettiin yleisölle ensimmäistä kertaa Cannesin filmifestivaalin yhteydessä toukokuun 13, 2016, tapahtuman Un Certain Regard -osiossa, jossa se voitti François Chalais -palkinnon.

The Student elokuvan virallinen bannerijuliste.

Juoni

Kun Venyan äiti saa puhelun poikansa koulusta, josta kerrotaan pojan kieltäytyneen osallistumasta tyttöjen ja poikien yhteisiin uintiharjoituksiin, hän ensin epäilee teinipoikansa olevan vain ujo, pilkaten pojan antamaa tekosyytä siitä, että tapahtuma olisi “vastoin hänen uskontoaan.”

Kun Venya viimein saa poikkeusluvan olla osallistumatta harjoituksiin koulun syvästi uskonnolliselta rehtorilta, hänen luottamuksensa kasvaa suhteessa siihen, että hänen vakaa ja syvällinen raamatun tutkimisensa antaa hänelle kyvyn manipuloida kaikenlaisia auktoriteetteja.

Kun hän joutuu opettajan haastamaksi, joka kieltäytyy noudattamasta Venyan tulkitsemia opinkappaleita, hän ottaa tehtäväkseen opettajan eliminoinnin ja koko yhteisön alistamisen.

Englanniksi tekstitetty traileri

Juliste

The Student elokuvan virallinen juliste.

The Student elokuvan näyttelijät

Pyotr Skvortsov on Veniamin “Venya” Yuzhin
Yuliya Aug on Inga Yuzhina
Viktoriya Isakova on Elena Krasnova
Aleksandra Revenko on Lidiya Tkacheva
Aleksandr Gorchilin on Grigoriy Zaytsev
Irina Rudniktskaya on Irina Petrovna
Svetlana Bragarnik on Lyudmila Stukalina
Nikolay Roshchin on Otets Vsevolod

Tuotanto

Ohjaaja: Kirill Serebrennikov
Käsikirjoitus: Kirill Serebrennikov ja Marius von Mayenburg
Pääosissa: Pyotr Skvortsov, Viktoriya Isakova, Yuliya Aug, Aleksandra Revenko, Aleksandr Gorchilin, Irina Rudniktskaya, Svetlana Bragarnik, Anton Vasilev, sekä Nikolay Roshchin
Musiikki: Ilya Demutskiy
Kuvaus: Vladislav Opelyants
Tuottajat: Yuriy Kozyrev, Diana Safarova, ja Ilya Stewart
Tuotantoyhtiö: Hype Film
Elokuvastudio: Under The Milky Way
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 21-4-2017
Kesto: 115 minuuttia
Virallinen nettisivusto: www.TheStudent-Film.com

Kirill Serebrennikov kehitti alunperin, vuonna 2014, Marius von Mayenburgin tekemän teatterikäsikirjoituksen pohjalta näytelmän, joka sai useita palkintoja Venäjällä.

Menestyksen kannustamana Serebrennikov alkoi kehittää filmiversiota tarinasta noin yhden miljoonan euron tuotantobudjetilla.