The Girl with All the Gifts elokuva

The Girl with All the Gifts on brittiläinen zombie-kauhudraama, jonka on ohjannut Colm McCarthy, pääosissa Gemma Arterton, Paddy Considine, Sennia Nanua, sekä Glenn Close.

Filmin käsikirjoituksen teki M.R. Carey, perustuen hänen omaan, samannimiseen novelliinsa.

Elokuvan juoni kuvaa maailmanlopun jälkeistä maailmaa, dystopista tulevaisuutta ihmiskunnan tuhouduttua lähes kokonaisuudessaan sienimäisen tartuntataudin seurauksena, seuraten tiedemiehen, opettajan, ja kahden sotilaan selviytymiskamppailua, kun he lähtevät matkalle erikoisen nuoren tytön nimeltään Melanie kanssa.

Juoni

Lähitulevaisuudessa ihmiskunta on lähes tuhoutunut mutatoituneen sienimäisen tartuntataudin johdosta, joka muuntaa uhrinsa ihmislihaa syöviksi zombieksi. Vain pieni ryhmä lapsia vaikuttaa immuuneilta tämän tartuntataudin vaikutuksiin.

Tätä ainutlaatuista ryhmää lapsia on tutkimuksen alaisena Englannin maaseudulla, joutuen biologi tohtori Caldwelling johtamiin epäinhimillisiin kokeiluihin.

Vaikka he ovat saaneet zombie-sairauden taudinaiheuttajan, ollen ihmislihan himon alaisia, nämä toisen sukupolven zombie-lapset ovat säilyttäneet normaalit ajatuksensa ja tunteensa, tehden heistä tärkeän lähteen parannuskeinon etsinnässä.

Lapset käyvät koulua päivittäin, heitä tarkkailevan kersantti Parksin komennossa. Mutta yksi pieni tyttö, Melanie, on muista poikkeava tapaus. Melanie on erikoinen. Hän on huippu-oppilas, utelias, mielikuvituksellinen, ja rakastaa suosikkiopettajaansa, rouva Justineauta.

Kun tukikohta joutuu hyökkäyksen kohteeksi, Melanie pakenee yhdessä rouva Justineaun, kersantti Parksin, ja tohtori Caldwellin kanssa.

Tuhoutuneen Britannian keskellä Melanien täytyy löytyy vastaus siihen, kuka hän on, ja lopulta ratkaista oman tulevaisuutensa sekä koko ihmiskunnan kohtalo.

Suomeksi tekstitetty traileri

Englanninkielinen alkuperäistraileri

Juliste

The Girl with all the Gifts elokuva juliste.

The Girl with All the Gifts näyttelijät

Gemma Arterton on Helen Justineau
Sennia Nanua on Melanie
Glenn Close on tohtori Caroline Caldwell
Paddy Considine on kersantti Eddie Parks
Anamaria Marinca on tohtori Selkirk
Dominique Tipper on Devani
Fisayo Akinade on sotamies Kieran Gallagher
Anthony Welsh on sotamies Dillon

Tuotanto

Ohjaaja: Colm McCarthy
Tuottajat: Will Clarke, Camille Gatin, ja Angus Lamont
Käsikirjoittaja: M.R. Carey, perustuen hänen romaaniinsa “The Girl with All the Gifts”
Pääosissa: Gemma Arterton, Paddy Considine, Glenn Close, ja Sennia Nanua
Musiikki: Cristobal Tapia de Veer
Kuvaus: Simon Dennis
Leikkaus: Matthew Cannings
Tuotantoyhtiöt: Altitude Film Sales, BFI Film Fund, sekä Poison Chef
Elokuvastudio: Warner Bros. Pictures (UK)
Ensi-ilta (Iso-Britannia): 23-9-2016
Kesto: 111 minuuttia
Tuotantomaa: Iso-Britannia
Kieli: Englanti
Tuotantobudjetti: £4 miljoonaa
Virallinen nettisivusto: www.warnerbros.co.uk/movies/the-girl-with-all-the-gifts

M.R. Carey kirjoitti sekä kirjan The Girl with All the Gifts että kirjan pohjalta olevan elokuvakäsikirjoituksen samanaikaisesti.

Tuotannon kuvaukset alkoivat toukokuun 17, 2015, The West Midlands alueella Britanniaa, mukaanlukien Birminghamin kaupungin keskusta, Cannock Chase, Dudley, ja Stoke-on-Trent. Kuvaukset kestivät yhteensä seitsemän viikon ajan.

Ilmakuvat, jotka kuvaavat tuhoutunutta Lontoota toteutettiin drone-lennokeilla hylätyn ukrainalaisen Pripyatin kylän alueella, joka on ollut asuttamattomana vuoden 1986 Chernobylin onnettomuuden jälkeen.