Teenage Mutant Ninja Turtles

Teenage Mutant Ninja Turtles on amerikkalainen tieteistoiminta, perustuen samannimiseen elokuvasarjaan.

Filmisarjan uudelleenkäynnistystä varten tehdyn elokuvan on ohjannut Jonathan Liebesman.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Filmin pääosissa esiintyvät Megan Fox, Johnny Knoxville, Pete Ploszek, Noel Fisher, Jeremy Howard, Alan Ritchson, Danny Woodburn, Tony Shalhoub, William Fichtner, ja Will Arnett.

Tuotanto ilmoitettiin julkisuuteen nopeasti sen jälkeen, kun hahmojen toinen alkuperäisistä luojista, Peter Laird, myi oikeudet filmisarjaan Nickelodeon tuotantoyhtiölle vuonna 2009.

Filmin on tuottanut Nickelodeon Movies yhdessä ohjaaja Michael Bayn tuotantoyhtiön, Platinum Dunesin kanssa. Elokuvan jakelusta vastaa Paramount Pictures studio.

Juoni

Pimeys on laskeutunut New York Cityn yläpuolelle kun Shredder ja The Foot Clan hallitsevat rautaisella otteella kaikkea poliisista poliitikkoihin saakka.

Tulevaisuus vaikuttaa synkältä siihen saakka kunnes neljän epätodennäköisen sankarin joukkio nousee viemäreistä, löytääkseen kohtalonsa Teenage Mutant Ninja Turtles tiiminä.

Heidän täytyy työskennellä pelottoman toimittaja April O’Neilin (Megan Fox) ja hänen viisastelevan kameramiehen Vern Fenwickin (Will Arnett) kanssa, pelastaakseen kaupungin ja estääkseen Shredderin pirullisen suunnitelman toteutumisen.

Traileri 1

Traileri 2

Featurette “Turtle Power”

Juliste

Teenage Mutant Ninja Turtles

Näyttelijät

 • Pete Ploszek on Leonardo
 • Johnny Knoxville on Leonardo (ääni)
 • Alan Ritchson on Raphael
 • Noel Fisher on Michelangelo
 • Jeremy Howard on Donatello
 • Megan Fox on April O’Neil
 • William Fichtner on Eric Sachs
 • Tohoru Masamune on The Shredder
 • Danny Woodburn on Splinter
 • Tony Shalhoub on Splinter (ääni)
 • Will Arnett on Vern Fenwick
 • Minae Noji on Karai
 • Whoopi Goldberg on Bernadette Thompson
 • Abby Elliott on Taylor
 • K. Todd Freeman on tohtori Baxter Stockman

Tuotanto

 • Ohjaaja: Jonathan Liebesman
 • Tuottajat: Michael Bay, Andrew Form, Bradley Fuller, Galen Walker, Scott Mednick, ja Ian Bryce
 • Käsikirjoittajat: Josh Appelbaum, André Nemec, sekä Evan Daugherty, perustuen Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin sarjakuvaan “Teenage Mutant Ninja Turtles”
 • Pääosissa: Megan Fox, Pete Ploszek, Alan Ritchson, Noel Fisher, Jeremy Howard, William Fichtner, Danny Woodburn, Will Arnett, Johnny Knoxville, ja Tony Shalhoub
 • Musiikki: Brian Tyler
 • Kuvaus: Lula Carvalho
 • Leikkaus: Joel Negron ja Glen Scantlebury
 • Tuotantoyhtiöt: Nickelodeon Movies, Platinum Dunes, Gama Entertainment, Mednick Productions, ja Heavy Metal Magazine
 • Elokuvastudio: Paramount Pictures
 • Ensi-ilta (Yhdysvallat): 8-8-2014
 • Kesto: 101 minuuttia
 • Tuotantomaa: Yhdysvallat
 • Kieli: Englanti
 • Tuotantobudjetti: US$125 miljoonaa
 • Virallinen sivusto: TeenageMutantNinjaTurtlesMovie.com
 • Facebook: Facebook.com/TMNT
 • Twitter: Twitter.com/TMNTMovie
 • Youtube: Youtube.com/TMNTMovie1

Kehitys

Lokakuussa 2009, sen jälkeen kun Nickelodeon osti kaikki Miragen aikaisemmin hallussapitäneet oikeudet Teenage Mutant Ninja Turtles tuotemerkkiin, ilmoitettiin että Nickelodeon tuli tuottamaan uuden filmin sen emoyhtiön, Paramount Pictures elokuvastudion kautta.

Samalla ilmoitettiin myös uuden projektin ennakoitu julkaisu-ajankohta, vuoden 2012 aikana.

Myöhäisellä toukokuulla 2010, Paramount ja Nickelodean antoivat tiedotteen, jonka mukaan Michael Bay ja tämän Platinum Dunes osakkaat Bradley Fuller sekä Andrew Form tulisivat filmisarjan uudelleenaloituksen tuottajiksi.

Bay, Fuller, ja Form tulivat tähän rooliin jo aikaisemmin tuotannossa mukana olleiden Galen Walkerin ja Scott Mednickin rinnalle.

Studio palkkasi käsikirjoitusta varten alunperin Matt Hollowayn sekä Art Marcumin, lähes miljoonan dollarin palkkiolla.

TMNT toisen alkuperäisen luojan, Kevin Eastmanin mukaan olemassaollut John Fuscon tekemä versio oli liian kokeellinen Paramountin makuun.

Vuotta myöhemmin, studio kääntyi käsikirjoittajien Josh Appelbaumin ja André Nemecin puoleen käsikirjoituksen uutta versiota varten.

Helmikuussa 2012, Jonathan Liebesman tuotiin neuvottelupöydälle ohjaamaan elokuva, ja hän sai roolin yli ohjaaja Brett Ratnerin.

Myöhemmin maaliskuussa Paramount ilmoitti, että se oli muuttanut elokuvan julkaisupäivämäärän vuoden 2013 joulupäivään.

Samoin maaliskuun aikana tuottaja Michael Bay kertoi Nickelodeonin esittelyn yhteydessä, että filmin tittelinä olisi yksinkertaisesti “Ninja Turtles”, ja että turtlesit olisivat “ulkoavaruuden rodusta”.

Tämä Bayn esittämä luova muutos otettiin vastaan kriittisesti filmisarjan ja alkuperäisen sarjakuvan fanien keskuudessa, kuin myös näyttelijä Robbie Ristin toimesta, joka toimi Michelangelo hahmon äänenä sarjan kolmessa ensimmäisessä elokuvassa.

Vastineena tähän palautteeseen Bay antoi julkilausuman, pyytäen faneja rauhoittumaan, koska käsikirjoitus ei ollut tullut julkisuuteen, ja hänen tiiminsä työskenteli läheisessä yhteistyössä hahmojen luojien kanssa, ja että filmi tulisi sisältämään kaikki keskeiset fanien odottamat elementit.

Toisaalta Brian Tochi, joka toimi Leonardo hahmon äänenä kolmessa ensimmäisessä filmissä, sekä Judith Hoag, joka näytteli April O’Neilin roolia ensimmäisessä elokuvassa, tukivat tuotantoryhmän muutoksia.

TMNT:n toinen alkuperäisistä luojista, Peter Laird, ilmaisi myös mielipiteensä, pyytäen faneja ottamaan Bayn neuvosta vaarin, ja odottamaan siihen saakka, kunnes muutoksista annettaisiin lisätietoja.

Laird totesi myös, että tämä “huonosti suunniteltu” idea saattaisi olla “nerokas ajatus”, koska se antaisi faneille mahdollisuuden lukuisiin kaksijalkaisiin ihmismäisiin turtles-hahmoihin, mikä oli mitä he olivat toivoneet vuosien varrella.

Hän huomautti, että vaikka turtles-planeetan taustatarina oli hyvä klassinen tieteistarina, sillä ei ollut kuitenkaan paikkaa Ninja Turtles maailmankaikkeudessa.

Sarjan toinen luoja, Kevin Eastman, totesi haastattelussa, että hänet oli pyydetty mukaan tuotannon kulisseihin, ja että hän oli virallisesti mukana projektissa, uskoen että lopputulos tulisi olemaan “mahtava”.

Corey Feldman, joka toimi Donatello-hahmon äänenä ensimmäisessä ja kolmannessa filmissä, ilmoitti tukensa filmille, sanoen että hän on Bayn uusfilmatisointien fani, ja innokas toistamaan oman roolinsa Turtles-sarjassa.

Elokuvan ohjaaja, Liebesman, vastineena fanien vastareaktioon, ilmoitti että hän oli iloinen tästä palautteesta, koska hän ja Eastman olivat työskennelleet ideoiden parissa, jotka hänen omasta fani-perspektiivistään tulisivat olemaan kaikkien mieleen.

Vaikka hän ei vahvistanut Bayn kommenttien oikeellisuutta taustatarinan suhteen, hän painotti alkuperäisen sarjakuvan viitteitä ulkoavaruuden teknologioihin.

Sen suhteen, miten Turtles hahmot tulisivat esitetyksi valkokankaalle, Liebesman ei paljastanut sitä visuaalista suuntaa, jonka hän tulisi ottamaan, mutta sanoi nauttineensa Weta Digitalin tekemästä työstä filmin “Rise of the Planet of the Apes” suhteen.

Hän huomautti myös, että filmi ei tulisi keskittymään yksinomaan toimintaan, vaan sisältäisi myös veljeyden, ystävyyden, ja vastuullisuuden teemoja.

Myöhäisen maaliskuun 2012 aikana Michael Bay julkaisi avoimen kirjeen nettisivuillaan, selittäen tittelimuutoksen ja painottaen että mikään ei ollut muuttunut suhteessa Turtles hahmoihin.

Tämän avoimen kirjeen mukaan lyhennetty titteli toteutettiin Paramount studion pyynnöstä tehdä siitä “yksinkertainen”.

Hän jatkoi toteamalla että Turtlesit olivat se sama joukko, jonka fanit muistavat, ja huolimatta tittelinmuutoksesta he käyttäytyvät edelleen kuin teini-ikäiset.

Bay rohkaisi kaikkia antamaan filmin tekijäryhmälle mahdollisuuden, koska heidän pääprioriteettinaan oli fanien näkökulma, eikä elokuva tulisi pettämään ketään näistä filmisarjan ihailijoista.

Kesäkuun 12, 2012, Eastman paljasti muutamia yksityiskohtia tuotantoon liittyen, muun muassa sen, että April ei olisi 16-vuotias kuten vuoden 2012 animaatiosarjassa, hän piti Ken Watanabea loistavana Shredderin rooliin, hän halusi tuoda Reyesin takaisin Foot-luutnantiksi, ja että taistelulajien suhteen tuotantoryhmä otti inspiraatiota filmeistä “Fist of Legend” sekä “The Raid: Redemption”.

Kolme päivää myöhemmin julkisuuteen tuli tieto siitä, että TMNT projektin tuotanto oli lopetettu.

Vaikka jo ennen tätä julkaisupäivää oli myöhännetty viidellä kuukaudella, tuotannon pysäytyksen ilmoitettiin olevan toistaiseksi voimassaoleva.

Muiden lähteiden mukaan filmin uudeksi julkaisupäiväksi oli otettu toukokuun 16, 2014, johtuen käsikirjoitukseen liittyneistä ongelmista.

Heinäkuussa 2012, Eastman kutsui keskeytettyä tuotantoa “helposti parhaaksi Turtles-elokuvaksi tähän saakka”.

Kevin Eastman totesi, että uusi elokuva tulisi luomaan oman tarinansa, mutta että se tulisi olemaan uskollinen alkuperäiselle lähdemateriaalille.

Elokuussa 2012 nettiin vuosi varhainen versio filmin käsikirjoituksesta, päivämäärällä 30-1-2012 ja tittelillä “The Blue Door”, jonka olivat kirjoittaneet Appelbaum ja Nemec.

Tässä käsikirjoitusversiossa oli lukuisia merkittäviä muutoksia Turtles-hahmojen alkuperään: Turtlesit olivat peräisin toisesta ulottuvuudesta, joka koostui turtle-sotureista, Splinter oli avaruusolio samasta ulottuvuudesta, Shredder oli “Colonel Schrader”, hallituksen agentti, joka oli salaisesti avaruusolio joka voi kasvattaa teriä ruumiistaan, “The Foot Clan” oli yksinkertaisesti “The Foot”, eliitti Black Ops yksikkö, jota johti Colonel Schrader, Casey Jones oli 18-vuotias turvamies / amatööri jääkiekonpelaaja, joka löytää Turtlesit ja on filmin yksi keskeisistä hahmoista, April on myös 18, omaten ongelmallisen seurustelusuhteen Caseyn kanssa, koska hän oli muuttamassa New Yorkiin harjoittelupaikkaa varten, Raphael oli koominen hahmo (Michelangelon sijaan), ja Michelangelo rakastui turtle-naiseen kotiplaneetaltaan.

Käsikirjoituksen nettisivuillaan pitänyt organisaatio sai lopettamismääräyksen Paramount Picturesin lakimiehiltä.

Peter Laird ehti kuitenkin lukea käsikirjoituksen, ja kommentoi blogissaan, että “kaikkien aitojen TMNT fanien tulisi olla kiitollisia uusille ‘vallanpitäjille’, että he eivät sallineet tämän kurjan kapineen mennä yhtään edemmäs.”

Bayn vastine “The Blue Door” käsikirjoituksen vuotoon oli, että tämä vedos oli kirjoitettu ajalla ennenkuin hän ja Platinum Dunes liittyivät mukaan projektiin, ja että hän hylkäsi käsikirjoituksen pian mukaantulonsa jälkeen.

Tammikuun 12, 2013, Production Weekly lehti paljasti, että elokuvan tuotanto oli edennyt vaiheeseen, jossa sen kuvaukset tultaisiin aloittamaan huhtikuussa 2013, New Yorkin kaupungissa.

Seuraavana kuukautena Paramount Pictures myöhänsi filmin julkaisupäivämäärää aina kesäkuun 6. 2014 saakka, ilmoittaen samalla uuden käsikirjoittajan, Evan Daughertyn, mukaantulosta tiimiin.

Elokuun 15, 2013, studio myöhänsi ensi-iltaa uudelleen, tällä kertaa päivämäärään elokuun 8, 2014, välttääkseen kilpailua muiden perhe-ystävällisten elokuvien kanssa kesä-heinäkuussa 2014 – mukaanlukien Bayn ohjaama Transformers: Age of Extinction filmi.

Roolijako

Helmikuun puolessavälissä 2013, näyttelijätär Megan Foxin ilmoitettiin tulleen mukaan filmiin April-hahmon rooliin, yhdistäen hänet ohjaaja Bayn kanssa, joka oli aikaisemmin jättänyt hänet pois Transformers: Dark of the Moon filmistä.

Ennen Foxin mukaantuloa myös mm. Jessica Biel oli ilmaissut halukkuutensa roolin näyttelemiseen.

Laird kommentoi Foxin ottamista rooliin, tuntien, että markkinoilta olisi löytynyt parempiakin vaihtoehtoja, mutta että asia ei ollut hänelle niin tärkeä yksityiskohta.

Kuukautta myöhemmin raportoitiin, että Alan Ritchson, Pete Ploszek, Jeremy Howard ja Noel Fisher oli värvätty rooleihin Raphael, Leonardo, Donatello, ja Michelangelo.

Varhaisen huhtikuun aikana Will Arnet sai roolin elokuvassa, jonka yksityiskohdat pidettiin salassa siihen saakka, kunnes valokuvat paljastivat hänen roolinaan olevan Aprilin kameramiehen – ja kilpailijan – Vernon Fenwickin hahmon.

Pian tämän jälkeen myös näyttelijä Danny Woodburn liittyi näyttelijäkaartiin, Splinter-hahmon esittäjäksi.

Varhaisen toukokuun aikana puolestaan julkistettiin tieto William Fichtnerin mukaantulosta, määrittelemättömään Turtles mytologiaan liittyvään ikoniseen rooliin. Saman kuukauden aikana myös Abby Elliott sai roolin filmissä.

Lehdistö julkaisi tietoja, joiden mukaan Whoopi Goldberg oli nähty elokuvan kuvauspaikalla, ja että hän esittäisi hahmoa Bernadette Thompson, naisversiota Burne Thompsonista.

Kesäkuun 22, 2013, Fichtner paljasti Huffington Post julkaisulle, että hänen siihen saakka salaperäisyyden verhon peittämä roolihahmonsa on The Shredder.

Fichtner kertoi nettihaastattelussa myös, että Shredderiä ei tultaisi kutsumaan nimellä Oroku Saki, vaan nimellä Eric Sachs.

Elokuun 3, 2013, Kevin Eastman kertoi Facebook sivujensa kautta, että hän oli menossa New Yorkiin, kuvaamaan cameo-roolia TMNT filmiin.

Lokakuussa 2013, William Fichtner paljasti, että Bebop ja Rocksteady hahmot eivät tulisi näkymään elokuvassa.

Maaliskuussa 2014 paljastettiin puolestaan, että Abby Elliott tulisi näyttelemään April O’Neilin kämppäkaveria.

Abby Elliot itse paljasti huhtikuussa 2014, että hänen hahmonsa nimenä on Taylor. Samassa kuussa tuotantoon tulivat mukaan näyttelijät Johnny Knoxville sekä Tony, Leonardo sekä Splinter hahmojen ääniksi.

Kuvaukset

Teenage Mutant Ninja Turtles elokuvan kuvaukset alkoivat maaliskuun 22, 2013, Tupper Laken alueella New Yorkin osavaltiota Yhdysvalloissa.

Kuvaukset siirtyivät huhtikuussa New York Cityn kaupunkiin sekä Jones Beach State Parkin seudulle Wantaghia, Long Islandin alueella New Yorkin osavaltiota, tuotannon koodinimenä ollessa “four squared” (4SQ).

Huhtikuun 20, 2013, filmi sai uuden, lopullisen tittelinsä, “Teenage Mutant Ninja Turtles”.

Saman kuun 29. päivä, Michael Bay peruutti puheensa siitä, että filmin Turtles hahmot tulisivat olemaan ulkoavaruudesta.

Tuotantoryhmä paljasti varhaisia kuvauspaikkafotoja, joissa turtles-näyttelijät olivat pukeutuneina mustiin ja harmaisiin liikkeentunnistus-pukuihin, oikean kokoisilla kilpikonnan panssareilla varustettuna, kunkin näyttelijän pitäessä käsinauhoja ja värejä, jotka vastasivat heidän esittämänsä turtlesin tunnusväriä.

Filmin kuvaukset päättyivät virallisesti elokuun 6, 2013. Elokuvaa varten kuvattiin kuitenkin ylimääräistä materiaalia vielä tammikuussa ja huhtikuussa 2014.

Markkinointi

Elokuvan teaser traileri julkaistiin Cinema Con tapahtuman yhteydessä, maaliskuun 24, 2014, ennen sen virallista yleisöesitystä saman kuun 27. päivä.

Traileri sai yli 31,4 miljoonaa katsontakertaa YouTubessa, sen ensimmäisen esitysviikon aikana.

Huhtikuun 13, 2014, filmin ensimmäinen TV-spotti julkaistiin.

Toinen versio elokuvan teaser trailerista tuli markkinoille huhtikuun 30, 2014. Lisäksi materiaalia filmiin liittyen näytettiin CineEurope festivaalin yhteydessä, Megan Foxin antoessa johdannon tähän materiaaliin.

Kesäkuun 18, 2014, Playmates Toys ilmoitti, että heillä oli täysin uusi lelusarja filmiin liittyen, mukaanlukien toimintahahmoja, ajoneuvoja, ja roolipelaamisen tuotteita.

Nickelodeon Consumer Products ilmoitti puolestaan täydellisestä tavaralinjasta perustuen elokuvaan, joka tulisi olemaan merkittävien jälleenmyyjien hyllyillä heinäkuusta 2014 aina joulupyhiin saakka.

Kesäkuun 23, 2014, Paramount antoi faneille mahdollisuuden nähdä uudet julisteet ja uuden trailerin äänestämällä suosikki-Turtles hahmoaan Twitterin kautta.

Seuraavana päivänä Paramount julkaisi uuden filmin trailerin, jossa musiikkina mukana oli Skrillexin single “Reptile’s Theme Song”.

Elokuvan toinen TV-spotti julkaistiin heinäkuun 3, 2014.

Pizza Hut ilmoitti uudesta mainoskampanjasta filmiin liittyen heinäkuun 7, 2014, johon sisältyi ketjun Cheesy Bites Pizza tuotteen paluu valikoimiin, sosiaalisen median kilpailuja, kuin myös TV-mainoksia uusilla Turtles versioilla höystettynä.

Heinäkuun 10, 2014, Paramount laittoi markkinoille kaikkiaan neljä videojulistetta, debytoiden myös uuden TV-spotin.

Seuraava uusi TV-spotti laitettiin medioihin heinäkuun 15, 2014, jota seurasi laajennettu “kulissien takana” featurette 2014 Kids’ Choice Sports Awards tapahtuman jälkeen.

Heinäkuun 21, 2014 julkaistiin Juicy J, Wiz Khalifa, ja Ty Dolla $ign ft. Kill the Noise & Madsonik single “Shell Shocked”, joka on mukana elokuvan soundtrackillä. Seuraavana päivänä Paramount paljasti uuden TV-spotin.

Studio promotoi filmiä heinäkuun 24, 2014, San Diego Comic-Con International tapahtumassa, muun muassa julkistamalla kaikkiaan viisi uutta TV-spottia.

Kappaleen “Shell Shocked” musiikkivideo debytoi samassa kuussa, heinäkuun 28, 2014.

Elokuussa alussa 2014 Paramount julkaisi kaikkiaan yksitoista uutta TV-spottia ja Pentatonix julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon tittelillä “We Are Ninjas”, osana elokuvan markkinointia.