Southpaw

Southpaw on amerikkalainen urheiludraama, jonka on ohjannut Antoine Fuqua ja käsikirjoittanut Kurt Sutter.

Elokuvan, jonka jakelevana elokuvastudiona on The Weinstein Company, pääosissa esiintyvät Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, sekä Rachel McAdams.

Southpaw elokuva banneri

Juoni

Southpaw on tarina tragediasta, menetyksestä, ja tuskaisesta tiestä pelastukseen.

Billy “The Great” Hope (Jake Gyllenhaal) on hallitseva alemman keskisarjan mestari, jonka epätavallinen nyrkkeilytapa, ns. “Southpaw”, sisältää lennokasta, vaikkakin brutaalia hyökkäysvoittoista ottelemista…jota ruokkii hänen omat riittämättömyyden tunteensa ja epätoivoinen tarve rakkaudelle, rahalle, ja kuuluisuudelle.

Omaten kauniin perheen, kodin, ja taloudellisen turvallisuuden, Billy on huipulla sekä kehässä että sen ulkopuolella siihen saakka kunnes traaginen onnettomuus jättää hänen vaimonsa kuolleeksi ja elämän syöksykierteeseen.

Kun hänen päivänsä ajautuvat alkoholin ja lääkkeiden tuoman hämäryyden peittämiksi, hänen tyttärensä joutuu lastensuojeluviranomaisten haltuun, ja pankki ottaa haltuun hänen talonsa, Billyn kohtalo vaikuttaa sinetöidyltä, kunnes kovia aikoja kokenut entinen nyrkkeilijä nimeltään Tick suostuu ottamaan hänet suojelukseensa, ehdolla, että tämä suostuu hänen tiukkoihin sääntöihinsä.

Heltymättömästi ja täysin omistautuneena taistelijalle joka ajattelee yhtä paljon kuin hän lyö iskuja, Tick jälleenrakentaa Billystä uuden miehen: yksilön, joka on ketterä, pelkoa kylvävä, ja ilman kompromisseja kehässä, ja toisaalta huomaavainen, rakastava, sekä kurinalainen sen ulkopuolella.

Nyt, kun hän tekee työtä saadakseen tyttärensä takaisin hoitoonsa ja valmistellen ammattimaista paluuta kehiin, Billyn täytyy kohdata demoninsa kasvoista kasvoihin kun hän oppii että joskus pahin vastustajasi voi olla sinä itse.

Traileri

Juliste

Southpaw elokuva juliste

Näyttelijät

Jake Gyllenhaal on Billy Hope
Rachel McAdams on Maureen Hope
Naomie Harris on Angela Rivera
Forest Whitaker on Titus “Tick” Wills
Victor Ortiz on Ramone
Miguel Gomez on Miguel “Magic” Cantu
Oona Laurence on Leila Hope
Beau Knapp on Jon Jon
Clare Foley on Alice
Rowdy Brown on nyrkkeilijä
Skylan Brooks on Hoppy
John Cenatiempo on tuomioistuimen virkamies
Grace Marie Williams on Jordanin tyttö

Tuotanto

Ohjaaja: Antoine Fuqua
Tuottajat: Todd Black, Jason Blumenthal, Alan Riche, ja Peter Riche
Käsikirjoittajat: Kurt Sutter ja Richard Wenk
Tarina: Kurt Sutter
Pääosissa: Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, ja Rachel McAdams
Musiikki: James Horner
Kuvaus: Mauro Fiore
Leikkaus: John Refoua
Tuotantoyhtiöt: Escape Artists, Fuqua Films, ja Riche Productions
Elokuvastudio: The Weinstein Company
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 24-7-2015
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Kieli: Englanti
SouthpawFilm.com
Facebook.com/SouthpawMovie
Twitter.com/SouthpawMovie

DreamWorks elokuvastudio hankki filmin käsikirjoituksen joulukuussa 2010, Eminemin ollessa tuolloin kiinnitettynä pääroolin esittäjäksi.

Käsikirjoittaja Kurt Sutterin mukaan projektia inspiroivat juuri Eminemin elämästä löytyneet vaikeudet, ja käsikirjoitus oli tehty juuri häntä varten.

Sutterin mukaan hän tapasi Eminemin tuottajakumppaneita yli seitsemän vuoden periodilla, hakien tapaa tehdä yhteistyötä laulajan kanssa elokuvaprojektin suhteen.

Kesäkuussa 2011 julkisuuteen tuli tieto, että Antoine Fuqua oli neuvottelemassa filmin ohjaamisesta. Tätä seurasi elokuussa samana vuonna DreamWorksin projektin laittamisen myyntiin.

Projektin hankki elokuvastudio Metro-Goldwyn-Mayer lokakuussa 2011, Columbian tullessa tuolloin jakelevaksi studioksi.

Eminem jättäytyi pois filmin tekemäisestä toukokuussa 2012, keskittyen musiikin tekemiseen.

Antoine Fuqua allekirjoitti sopimuksen elokuvan ohjaamisesta maaliskuussa 2014, Jake Gyllenhaalin korvatessa Eminem pääroolissa ja The Weinstein Company tullessa jakelevaksi studioksi.

Elokuvan kuvaukset pääsivät käyntiin kesäkuun 16, 2014.

Kuvauspaikkoihin kuuluivat Pittsburgh ja Indiana Pennsylvanian osavaltiossa Yhdysvaltoja. Yksi tarkoista kuvauspaikoista oli Indiana University of Pennsylvania yliopiston IUP Kovalcik Convention and Athletic Complex rakennus.

Muutamia kohtauksia toteutettiin myös New Yorkin kaupungissa.