Sin City: A Dame to Kill For

Sin City: A Dame to Kill For on amerikkalainen rikostrilleri ja jatko-osa vuoden 2005 filmille “Sin City”.

Elokuvan ovat ohjanneet Robert Rodriguez sekä Frank Miller, heidän ja William Monahanin tekemästä käsikirjoituksesta, perustuen pääosin Millerin Sin City -sarjan toiseen kirjaan.

Sin City: A Dame to Kill For

Yksi filmin pienemmistä juonista perustuu lyhyeen tarinaan “Just Another Saturday Night”, joka löytyy sarjakuvasarjan kuudennesta, “Booze, Broads, & Bullets” kirjasta.

Kaksi Frank Millerin alkuperäistä tarinaa luotiin lisäksi yksinomaan elokuvaversiota varten.

Filmin pääosista löytyy ensemble-näyttelijäkaarti, johon kuuluvat ensimmäisestä osasta tutut näyttelijät Jessica Alba, Rosario Dawson, Jaime King, Jude Ciccolella, Powers Boothe, Mickey Rourke, sekä Bruce Willis.

Uusina tulokkaina sarjaan ovat Joseph Gordon-Levitt, Eva Green, Josh Brolin, Jamie Chung, Dennis Haysbert, Marton Csokas, Christopher Lloyd, Julia Garner, Juno Temple, Ray Liotta, Stacy Keach, Christopher Meloni, Lady Gaga, Jeremy Piven ja Crystal McCahill.

Juoni

“A Dame to Kill For”

Vuosia ennen “The Big Fat Kill” tapahtumia, Dwight McCarthy (Josh Brolin) kamppailee sisäisten demoniensa kanssa, yrittäen pitää kontrollin siihen saakka, kunnes hänen entinen rakastajattarensa, Ava Lord (Eva Green) palaa, haluten auttaa häntä pakenemaan väärinkäyttävältä aviomieheltään, miljardööri Damien Lordilta (Marton Csokas) ja tämän massiiviselta henkivartijaltaan, Manutelta (Dennis Haysbert). Rakastunut Dwight saa pian tietää, että Avan todelliset tarkoitusperät ovat paljon synkemmät kuin miltä ne vaikuttavat.

“Just Another Saturday Night”

Sen jälkeen kun hän kateellisena sai seurata John Hartiganin (Bruce Willis) palaamista yhteen Nancyn (Jessica Alba) kanssa “That Yellow Bastard” tapahtumissa, Marv (Mickey Rourke) palaa tajuihinsa Projectsin yläpuolelle kohoavalta moottoritieltä, ympäröitynä joukolla kuolleita nuoria miehiä, ja päättäväisenä yrittämään muistaa, miten hän joutui tähän tilanteeseen.

“The Long Bad Night”

Johnny (Joseph Gordon-Levitt), itserakas uhkapelaaja, salaa sisällään synkempää tehtävää tuhota Sin Cityn suurin roisto, senaattori Roark (Powers Boothe) tämän omassa pelissä. Hän oppii voittaneensa väärän miehen pokerissa, ja tapahtumat saavat käänteen huonompaan, kun senaattori hakkauttaa hänet huonoon kuntoon. Arpisena ja himoten kostoa, hänen tehtävänsä ajautuu jotakuinkin sivuraiteille, kun hän tapaa nuoren strippaajan nimeltään Marcy (Julia Garner).

“The Fat Loss”

Asetettuna aikaan “That Yellow Bastard” tapahtumien jälkeen, eksoottinen tanssija Nancy Callahan kamppailee yrittäessään selvitä yli John Hartiganin (Bruce Willis) epäitsekkäästä itsemurhasta, ja saa neuvoja tältä osana hallusinaatioitaan. Hulluksi ajautuneena eikä enää hädässä olevana neitona, nyt mustahiuksinen ja arpinen Nancy on veren perässä, mukanaan ystävä ja suojelija Marv (Mickey Rourke), päämääränä kostaa Hartigan jahtaamalla kiinni senaattori Roark (Powers Boothe).

Traileri 1

Traileri 2

Juliste

Sin City: A Dame to Kill For

Näyttelijät

 • Jessica Alba on Nancy Callahan
 • Powers Boothe on senaattori Roark
 • Josh Brolin on Dwight McCarthy
 • Jamie Chung on Miho
 • Jude Ciccolella on Liebowitz
 • Marton Csokas on Damien Lord
 • Rosario Dawson on Gail
 • Julia Garner on Marcy
 • Joseph Gordon-Levitt on Johnny
 • Mickey Rourke on Marv
 • Eva Green on Ava Lord
 • Dennis Haysbert on Manute
 • Stacy Keach on Wallenquist
 • Jaime King on Goldie / Wendy
 • Lady Gaga on The Waitress
 • Ray Liotta on Joey
 • Christopher Meloni on Mort
 • Jeremy Piven on Bob
 • Juno Temple on Sally
 • Bruce Willis on John Hartigan

Tuotanto

 • Ohjaajat: Robert Rodriguez ja Frank Miller
 • Tuottajat: Sergei Bespalov, Aaron Kaufman, Stephen L’Heureux, Oleg Boyko, Alexander Rodnyansky, Robert Rodriguez, ja Mark C. Manuel
 • Käsikirjoitus: Frank Miller, perustuen Millerin sarjakuvasarjaan “Sin City”
 • Pääosissa: Jessica Alba, Powers Boothe, Josh Brolin, Rosario Dawson, Joseph Gordon-Levitt, Eva Green, Dennis Haysbert, Stacy Keach, Jaime King, Ray Liotta, Jeremy Piven, Mickey Rourke, ja Bruce Willis
 • Musiikki: Robert Rodriguez
 • Kuvaus: Robert Rodriguez
 • Leikkaus: Robert Rodriguez
 • Tuotantoyhtiöt: Troublemaker Studios, Aldamisa Entertainment, Miramax Films, Demarest Films, Solipsist Films, ja Quick Draw Productions
 • Elokuvastudiot: Dimension Films (The Weinstein Co.)
 • Ensi-ilta (Yhdysvallat): 22-8-2014
 • Tuotantomaa: Yhdysvallat
 • Kieli: Englanti
 • Virallinen sivusto: SinCity-2.com
 • Facebook: Facebook.com/SinCityMovie
 • Tumblr: SinCityMovie.tumblr.com

Vuonna 2005, sen jälkeen kun ensimmäinen Sin City filmi julkaistiin, Rodriguez ilmoitti suunnitelmistaan jatko-osan suhteen, joka tulisi esittämään useita samoista hahmoista.

Hän suunnitteli filmin perustuvan Millerin “A Dame to Kill For” tarinaan.

Miller sanoi että elokuva tulisi olemaan sekä esiosa että jatko-osa, yhteen liittyvillä juonilla sekä ennen että jälkeen ensimmäisen filmin tapahtumia.

Miller, joka oli kirjoittamassa käsikirjoitusta vuonna 2006, odotti tuotannon alkavan elokuvan suhteen myöhemmin saman vuoden aikana.

Tästä huolimatta Rodriguez oli myös sanonut, että virallinen roolijako ei alkaisi ennenkuin käsikirjoitus olisi valmis ja studion hallussa.

Vuoden 2007 Comic-Con tapahtuman yhteydessä Frank Miller vahvisti tiedon siitä, että hän ja Robert Rodriguez olivat saaneet käsikirjoituksen valmiiksi, mutta syytti Weinstein-tuotantoyhtiötä viivytyksestä.

Vuoden 2011 San Diego Comic-Con tapahtumassa Rodriguez puolestaan ilmoitti, että käsikirjoitus Sin City 2 elokuvaa varten oli lähenemässä valmistumista, ja että hän toivoi kuvausten alkavan ennen vuoden loppua.

Rodriguez sanoi tuolloin, että Sin City 2 tulisi sisältämään tarinat “A Dame to Kill For”, “Just Another Saturday Night”, sekä kaksi alkuperäistä tarinaa filmiä varten Sin Cityn luojalta, Frank Milleriltä, joista toisen raportoitiin olevan “The Long Bad Night” niminen.

Elokuussa 2011 Rodriguez mainitsi jälleen käsikirjoituksen olevan lähes valmis, ja että hän oli jo saanut rahoituksen elokuvaa varten, ja että tuotanto pääsisi käyntiin käyntiin käsikirjoituksen valmistumisen myötä.

Saman vuoden syyskuussa paljastettiin, että William Monahan oli tuotu mukaan projektiin, tekemään viimeisiä silauksia Millerin tekemään käsikirjoitukseen.

Käsikirjoituksen valmistumisen myötä, maaliskuussa 2012, Rodriguez ilmoitti että Sin City 2:n tuotanto pääsisi käyntiin vuoden 2012 puolenvälin paikkeilla.

Hän mainitsi tuolloin myös, että näyttelijäkaartin taso tulisi olemaan “samaa kaliiperia ja eklektisyyttä” kuin aikaisemmassa filmissä, ja että elokuva tultaisiin julkaisemaan 3D formaatissa.

Virallinen vahvistus filmin tuotannolle tuli huhtikuun 13, 2012, jolloin tuotanto sai myös uuden tittelin, “Sin City: A Dame to Kill For”.

Filmin odotettiin pääsevän tuotantoon kesän 2012 aikana, mutta kuvaukset alkoivat vasta lokakuun 2012 loppupuolella.

Kesäkuun 17, 2013, elokuvan aiottua ensi-iltaa siirrettiin aikaisemmasta lokakuun 4, 2013, päivämäärästä uudelle sijainnille, elokuun 22, 2014.

Rodriguez selitti myöhemmin, että projektin oli aina tarkoitus tulla teatterilevitykseen vuoden 2014 aikana, ja että he olivat varanneet lokakuisen julkaisupäivän filmiä “Machete Kills” varten.

Roolijako

Varhaisen esituotannon aikana, ensimmäisen osan julkaisun jälkeen vuonna 2005, Angelina Jolien sanottiin olleen Rodriguezin ensimmäinen valinta Avan rooliin, jopa niin paljon, että Jolien tuolloinen raskaus myöhästytti aiottua tuotantoa, Rosario Dawsonin mukaan.

Tosin vuosien varrella asiasta julkisuuteen vuotaneet tiedot ovat tuoneet esiin myös muitakin suunniteltuja roolin esittäjiä Jolien ohella, kuten Salma Hayekin, Rose McGowanin, ja Rachel Weiszin.

Tammikuun 29, 2013, Eva Green kiinnitettiin virallisesti tähän himoittuun päärooliin.

Lokakuun 29, 2012, vahvistettiin tieto, että Devon Aoki ei tulisi palaamaan “Miho” hahmon rooliinsa, hänen toisen raskautensa johdosta, mutta että Jamie Chung tulisi ottamaan tämän roolin jatko-osassa.

Michael Clarke Duncanin kuoleman myötä tarve korvata jatko-osassa Manute-hahmon esittäjä ratkaistiin joulukuun 5, 2012, kun Dennis Haysbert allekirjoitti sopimuksen roolin ottamisesta.

Tammikuun 7, 2013, vahvistettiin tieto siitä, että Joseph Gordon-Levitt tulisi esittämään uutta hahmoa nimeltään Johnny, jota kuvattiin sanoilla “itserakas uhkapeluri, joka salaa synkemmän tehtävän tuhota hänen pahimman vihollisensa tämän parhaassa pelissä”.

Hahmo nimi toi sekaannusta, sillä samanniminen, mutta eri Johnny-hahmo on mukana Millerin lyhyessä tarinassa “Daddy’s Little Girl”.

Samana päivänä kun Gordon-Levitt liittyi tuotantoon, The Weinstein Co. ilmoitti myös Josh Brolinin ottaneen vastaan Dwight-hahmon roolin esittämisen.

Tammikuun 29, 2013, paljastettiin se, mitä hahmoja sarjan uudet näyttelijätulokkaat Ray Liotta, Juno Temple, Christopher Meloni, ja Jeremy Piven tulisivat esittämään (heidän mukanaolonsa oli ilmoitettu aikaisemmin, mutta ilman roolijakoa).

Liotta tuli mukaan tuotantoon Joey Canelli hahmona, naimisissa olevana liikemiehenä, joka pettää vaimoaan. Temple sai Sally-roolin, Joeyn rakastajattarena ja Old Town alueen tyttönä.

Meloni vastaanotti puolestaan Mort-roolin, jossa hän esittää Bobin uutta partneria sekä yhtä harvoista Basin Cityn rehellisistä poliiseista.

Piven puolestaan korvasi Michael Madsenin Bob-roolissa, vaikka alunperin Madsenin oli ilmoitettu palaavan jatko-osaan.

Samana päivänä julkisuuteen tuli myös tieto, että Julia Garner sai roolin uutena Marcy-hahmona, nuorena stripparina, jonka tie kulkee ristiin toisen uuden hahmon, Johnnyn kanssa.

Helmikuun 5, 2013, ilmoitettiin Stacy Keachin mukaantulosta tuotantoon, hänen ottaessaan vastaan roolin Wallenquist-nimisenä konnana.