Saattokeikka elokuva

Saattokeikka on kotimainen draamakomedia, jonka on ohjannut Samuli Valkama, pääosissa Mikko Nousiainen, Saga Sarkola, sekä Heikki Nousiainen.

Elokuva, jonka ovat käsikirjoittaneet Khadar Ahmed ja ohjaaja Valkama, kuvattiin kesäkaudella 2016 Pälkäneellä sekä Helsingissä.

Juoni

Kamal Hussein (Noah Kin) on 17-vuotias Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Hän asuu Mellunmäessä äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Kamal ei pidä isäpuolestaan, joka yrittää ottaa liikaa isän roolia hänen elämässään. Kamalin oma isä taas on jo vuosia aikaisemmin muuttanut Nairobiin. Kamalin salainen haave on muuttaa isänsä luokse, koska Suomessa mikään ei tunnu oikein sujuvan. Ei edes kesäduunin löytäminen, jotta hän voisi kerätä rahaa matkustamista varten.

Kamal tutustuu sattumalta lähiössä asuvaan vanhaan (70v) – vähän rasistiseen – mutta ennen kaikkea elämäänsä pettyneeseen kiukkuiseen valkoiseen mieheen Veikkoon (Heikki Nousiainen). Tämä luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa tälle hyvät rahat, jos Kamal ajaa hänet juhannukseksi mökille. Matkaan pitää vaan lähteä heti.

Kamal näkee tilaisuutensa tulleen ja ottaa kaikki säästämänsä rahat ja passinsa mukaan aikeenaan matkustaa pois heti, kun ukko on heitetty perille mökilleen. Matkan aikana Kamal ja vanha Veikko muuttuvat kuitenkin vähitellen vihamiehistä melkein ystäviksi ja Kamal päätyy auttamaan Veikkoa hänen ongelmissaan poikansa kanssa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.

Traileri

Saattokeikka elokuvan näyttelijät

Heikki Nousiainen on Veikko
Noah Kin on Kamal Hussein

Tuotanto

Ohjaaja: Samuli Valkama
Tuottaja: Risto Salomaa
Käsikirjoitus: Khadar Ahmed ja Samuli Valkama
Musiikki: Pessi Levanto
Kuvaus: Anssi Leino
Tuotantoyhtiö: Solar Films
Elokuvastudio: Nordisk Film
Ensi-ilta (Suomi): 10-3-2017
Tuotantomaa: Suomi
Kieli: Suomi
Tuotantobudjetti: €1,3 miljoonaa
Facebook: www.facebook.com/Saattokeikka

Elokuvan kuvaukset alkoivat heinäkuun 5, 2016, ja ne päättyivät elokuun 18, samana vuonna.

Kuvauspaikkoina filmin tuotannossa olivat Pälkäne sekä Helsinki.