Pacific Rim: Kapina elokuva

Pacific Rim: Kapina on amerikkalainen tieteis-toimintaseikkailu, jonka on ohjannut Steven S. DeKnight, pääosissa John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny, Jing Tian, Rinko Kikuchi, Charlie Day, sekä Burn Gorman.

Elokuva, jonka ohjaaja DeKnight myös käsikirjoitti yhdessä Emily Carmichaelin, Kira Snyderin, ja T.S. Nowlinin kanssa, on jatko-osa vuonna 2013 teattereissa julkaistulle filmille “Pacific Rim”.

Pacific Rim: Uprising elokuvan bannerijuliste.

Juoni

Maailman kattanut konflikti massiivista tuhoa aiheuttavien, todellisuudelle vieraiden hirviöiden ja niitä kukistamaan rakennettujen ihmisohjattujen superkoneiden välillä oli vain alkusoittoa suur-hyökkäykselle ihmiskuntaa vastaan.

Taistelussa mukana on kapinallinen Jake Pentecost (John Boyega), aikanaan lupaava Jaeger-pilotti, jonka legendaarinen isä antoi elämänsä varmistaakseen ihmiskunnan voiton “Kaiju” hirviöistä.

Suomeksi tekstitetty traileri

Juliste

Pacific Rim: Uprising elokuva juliste.

Pacific Rim: Kapina elokuvan näyttelijät

John Boyega on Jake Pentecost
Scott Eastwood on Nate Lambert
Cailee Spaeny on Amara
Jing Tian on Liwen Shao
Rinko Kikuchi on Mako Mori
Charlie Day on tohtori Newt Geiszler
Burn Gorman on tohtori Hermann Gottlieb
Karan Brar on Suresh
Zhang Jin on Marshal Quan
Mackenyu on Ryoichi
Adria Arjona on Jules
Levi Meaden on Ilya
Zhu Zhu on Juen

Tuotanto

Englanninkielinen alkuperäisnimi: Pacific Rim: Uprising
Ohjaaja: Steven S. DeKnight
Käsikirjoitus: Steven S. DeKnight, Emily Carmichael, Kira Snyder, ja T.S. Nowlin, perustuen Guillermo del Toron luomaan tarinaan ja Travis Beachamin luomiin hahmoihin
Pääosissa: John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny, Jing Tian, Rinko Kikuchi, Charlie Day, sekä Burn Gorman
Musiikki: John Paesano
Kuvaus: Dan Mindel
Leikkaus: Zach Staenberg
Tuottajat: Guillermo del Toro, Thomas Tull, Jon Jashni, Mary Parent, John Boyega, sekä Femi Oguns
Tuotantoyhtiöt: Legendary Pictures, UpperRoom Entertainment Limited, ja Double Dare You
Elokuvastudio: Universal Pictures
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 23-3-2018
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Kieli: Englanti

Vuonna 2012, jo ennenkuin ensimmäinen Pacific Rim filmi oli tullut teattereihin, Guillermo del Toro ilmoitti, että hänellä oli ideoita jatko-osaa varten.

Nämä ideat johtivat vuonna 2014 – ja ensimmäisen osan kassamenestyksen jälkeen – del Toron työskentelemiseen jatko-osan käsikirjoituksen parissa yhdessä Zak Pennin kanssa.

Del Toro ilmoitti julkisuuteen kesäkuussa 2014, että hän tulisi ohjaamaan Pacific Rim jatko-osan, ja että filmin tuottavaksi ja jakelevaksi studioksi oli tullut Universal Pictures.

Kuvausten oli määrä käynnistyä heinäkuussa 2015, mutta tämä vaihe tuotantoa laitettiin tuolloin jäihin Universal Picturesin ja Legendary Picturesin välisten erimielisyyksien johdosta.

Kun kiinalainen Wanda Group osti tuotantoyhtiö Legendary Picturesin US3,5 miljardin dollarin hinnasta, tämä kasvatti todennäköisyyttä Pacific Rim jatko-osan etenemisestä kuvauksiin saakka, sillä filmi oli erittäin menestyksekäs juuri Kiinan markkinoilla.

Steven S. DeKnight korvasi del Toron ohjaajan roolissa helmikuussa 2016, ja samalla uuden käsikirjoituksen tekemiseen palkattiin Universal Picturesin toimesta ensin Jon Spaihts, ja myöhemmin (toukokuun 12, 2016) myös Derek Connolly.

Pääroolien näyttelijöistä ensimmäisenä tuotantoon tuli mukaan John Boyega, kesäkuussa 2016. Myöhemmin samassa kuussa myös Scott Eastwood liittyi tuotantoon.

Elokuvan kuvaukset alkoivat marraskuun 9, 2016, Australiassa.

Australian ohella kuvauksia toteutettiin maaliskuun 8, 2017, alkaen myös Kiinassa. Kuvaukset saatiin virallisesti päätökseen maaliskuun 30, 2017.