Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer elokuva

Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer on amerikkalainen draamatrilleri, jonka on ohjannut Joseph Cedar, pääosissa Richard Gere, Charlotte Gainsbourg, Josh Charles, Michael Sheen, Lior Ashkenazi, Dan Stevens, Steve Buscemi, sekä Hank Azaria.

Elokuva, jonka ohjaaja Cedar käsikirjoitti, kuvattiin Yhdysvalloissa ja Israelissa, New York Cityn ja Tel Avivin kaupungeissa.

Norman elokuva banneri juliste.

Juoni

Norman Oppenheimer (Richard Gere) elää yksinäistä elämää New York Cityn voimakeskusten ja rahamaailman laitamilla haaveilevana operaattorina, joka unelmoi taloudellisista hankkeista, joista ei ikinä tule mitään konkreettista.

Kun hänellä ei ole mitään todellista tarjota, Norman pyrkii olemaan kaikkien ystävä, mutta hänen alituinen verkottumisensa ei johda häntä mihinkään.

Aina etsien ketä tahansa joka on valmis antamaan hänelle huomiota, Norman iskee silmänsä Micha Esheliin (Lior Ashkenazi), karismaattiseen israelilaiseen poliitikkoon, joka on yksin New Yorkissa uransa alhaisimmalla hetkellä.

Aistien Eshelin haavoittuvuuden, Norman lähestyy tätä lahjalla erittäin kalliita kenkiä, ele, joka tekee syvän vaikutuksen Esheliin. Kun Eshelistä tulee pääministeri kolme vuotta myöhemmin, hän muistaa edelleen tapauksen.

Nyt kun hänellä on erittäin todellinen yhteys merkittävän maan johtajaan, Norman saa kunnioitusta, jota hän on aina kaivannut.

Uuden menestyksen tunteensa siivittämänä Norman yrittää käyttää Eshelin nimeä saadakseen aikaan elämänsä suurimman diilinsä: sarjan quid pro quo liiketoimia, jotka yhdistävät pääministerin Normanin veljenpoikaan (Michael Sheen), rabbiin (Steve Buscemi), moguliin (Harris Yulin), hänen assistenttiinsa (Dan Stevens), sekä Norsunluurannikon valtiovarainministeriön virkamieheen.

Normanin kirjavat suunnitelmat menevät pian raiteiltaan, luoden potentiaalin kansainväliselle katastrofille, jota hän joutuu junailemaan estääkseen asioiden luisumisen täysin hallinnasta.

Elokuva on koomillinen ja myötätuntoinen draama pienestä miehestä, jonka romahdus liittyy ihmisen liiankin helposti anteeksi annettavaan heikkouteen – pyrkimykseen olla merkittävä.

Englanninkielinen alkuperäistraileri

Juliste

Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer elokuva juliste.

Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer elokuvan näyttelijät

Richard Gere on Norman Oppenheimer
Lior Ashkenazi on Eshel
Jonathan Avigdori on Lior Keshet
Yehuda Almagor on Duby
Caitlin O’Connell on sisar Agnes
Hank Azaria on Srul Katz
Harris Yulin on Jo Wilf
Miranda Bailey on Taubin assistentti
Andrew Polk on Marty Schiff
Jorge Pupo on Luis Pascual
Maryann Urbano on Barbara Klein

Tuotanto

Ohjaaja: Joseph Cedar
Tuottajat: Miranda Bailey, Lawrence Inglee, David Mandil, Oren Moverman, Eyal Rimmon, ja Gideon Tadmor
Käsikirjoittaja: Joseph Cedar
Pääosissa: Richard Gere, Charlotte Gainsbourg, Josh Charles, Michael Sheen, Lior Ashkenazi, Dan Stevens, Steve Buscemi, ja Hank Azaria
Musiikki: Jun Miyake
Kuvaus: Yaron Scharf
Leikkaus: Brian A. Kates
Tuotantoyhtiöt: Blackbird, Cold Iron Pictures, Oppenheimer Strategies, sekä Tadmor
Elokuvastudio: Sony Pictures Classics
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 14.4.2017
Kesto: 117 minuuttia
Tuotantomaat: Israel ja Yhdysvallat
Kielet: heprea ja englanti
Virallinen nettisivusto: www.sonyclassics.com/norman/

Elokuva kuvattiin sekä New York Cityn kaupungissa Yhdysvalloissa että Tel Avivissa, Israelissa.