Muumien taikatalvi elokuva

Muumien taikatalvi on suomalais-puolalainen koko perheen animaatiofilmi, jonka ovat ohjanneet Jakub Wroński ja Ira Carpelan.

Animaation käsikirjoituksen ovat tehneet Małgorzata Więckowicz-Żyła, Piotr Szczepanowicz, sekä Ira Carpelan, perustuen Tove Janssonin vuonna 1957 julkaistuun Taikatalvi-kirjaan.

Muumien joulu elokuva banneri juliste.

Juoni

Talvi tekee tuloaan Muumilaaksoon. Nuuskamuikkunen nostaa repun selkäänsä ja lähtee retkilleen, muumiperhe valmistautuu talviunille.

Mutta tämä talvi on erilainen – Muumipeikko päättää pysytellä hereillä ja lähteä tutkimaan talven ihmeitä.

Tuttujen lisäksi lumen peittämässä laaksossa vilisee monenlaisia vierailijoita. Kun Muumipeikko kuulee pimeimmän vuodenajan erikoisimmasta vieraasta, päättää hän tehdä kaikkensa, jotta vieras tuntisi itsensä tervetulleeksi.

Vierasta kutsutaan nimellä Joulu ja hänen tuloonsa liittyy runsaasti salaperäisiä erityisvalmisteluja. Myös vieraan mukanaan tuomat lahjat houkuttelevat Muumipeikkoa.

Koko perheen on oltava hereillä ja valmistauduttava Joulun tuloon!

Traileri

Juliste

Muumien taikatalvi elokuvan juliste.

Tuotanto

Ohjaajat: Jakub Wroński ja Ira Carpelan
Tuottajat: Grzegorz Wacławek sekä Piotr Szczepanowicz
Käsikirjoitus: Małgorzata Więckowicz-Żyła, Piotr Szczepanowicz, sekä Ira Carpelan, perustuen Tove Janssonin Taikatalvi-kirjaan
Musiikki: Łukasz Targosz
Leikkaus: Przemek Chruścielewski
Tuotantoyhtiöt: Filmkompaniet Alpha ja Animoon
Elokuvastudio: Future Film
Ensi-ilta (Suomi): 1-12-2017
Tuotantomaat: Suomi ja Puola
Kieli: Suomi
Virallinen nettisivusto: www.MoominsWonderland.com

Muumin taikatalvi -filmin animaatiot on tehnyt puolalainen Animoon, jolle tuotanto on ensimmäinen elokuvateattereihin levitettävä täyspitkä elokuva.