Moonlight elokuva

Moonlight on amerikkalainen draamafilmi, jonka on ohjannut Barry Jenkins, pääosissa Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Jharrel Jerome, Naomie Harris, sekä Mahershala Ali

Ohjaaja Jenkins myös käsikirjoitti elokuvan, perustuen Tarell Alvin McCraneyn kirjoittamaan näytelmäteokseen “In Moonlight Black Boys Look Blue”.

Moonlight elokuva banneri juliste.

Tuotanto kuvattiin Miamin kaupungissa, Floridan osavaltiossa Yhdysvaltoja vuoden 2015 alkupuolelta, ja se esitettiin ensimmäistä kertaa yleisölle Telluriden filmifestivaalin yhteydessä syyskuun 2, 2016.

Juoni

Moonlight on ajaton tarina ihmisten välisistä yhteyksistä ja itsensä löytämisestä, seuraten nuoren mustan miehen elämää lapsuudesta aikuisuuteen, kun hän kamppailee löytääkseen paikkansa maailmassa kasvaessaan köyhässä Miamin kaupungin lähiössä.

Suomeksi tekstitetty traileri

Juliste

Moonlight elokuva juliste.

Moonlight elokuvan näyttelijät

Trevante Rhodes on Chiron / “Black”
Ashton Sanders on teini Chiron
Alex Hibbert on lapsi Chiron / “Little”
André Holland on Kevin
Jharrel Jerome on teini Kevin
Jaden Piner on lapsi Kevin
Janelle Monáe on Teresa
Naomie Harris on Paula
Mahershala Ali on Juan
Patrick Decile on Terrel

Tuotanto

Ohjaaja: Barry Jenkins
Tuottajat: Adele Romanski, Dede Gardner, sekä Jeremy Kleiner
Käsikirjoittaja: Barry Jenkins, perustuen Tarell Alvin McCraneyn näytelmäteokseen “In Moonlight Black Boys Look Blue”
Pääosissa: Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Jharrel Jerome, Naomie Harris, Mahershala Ali, ja Alex Hibbert
Musiikki: Nicholas Britell
Kuvaus: James Laxton
Leikkaus: Nat Sanders ja Joi McMillon
Tuotantoyhtiöt: A24, Plan B Entertainment, sekä Pastel Productions
Elokuvastudio: A24
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 21-10-2016
Kesto: 110 minuuttia
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Kieli: Englanti
Tuotantobudjetti: US$5 miljoonaa
Virallinen nettisivusto: www.Moonlight-Movie.com
Facebook: www.facebook.com/MoonlightMov
Twitter: www.twitter.com/MoonlightMov

Ohjaaja Barry Jenkins otti yhteyttä näytelmäteoksen “In Moonlight Black Boys Look Blue” kirjoittajaan Tarell Alvin McCraneyhin vuonna 2013, kirjoittaen samana vuonna ensimmäisen filmikäsikirjoitusversion McCraneyn teoksesta.

Jenkins löysi käsikirjoitukselle rahoittajat kuvauksia varten vieraillessaan vuoden 2013 Telluride Film Festival tapahtumassa, jossa hän jakoi käsikirjoituksen Plan B Entertainment tuotantoyhtiön ja A24 elokuvastudion edustajien kanssa.

Moonlightin kuvaukset alkoivat lokakuun 14, 2015, Miamin kaupungissa Floridan osavaltiota Yhdysvalloissa.

Kuvauksia toteutettiin etenkin Liberty Cityn lähiön ja sen Liberty Squaren asuinprojektin alueella, johtuen etenkin siitä, että sekä McCraney että Jenkins itse asuivat lapsina alueella.

Filmin kuvaaja James Laxton toteutti kuvaukset käyttäen laajakuva CinemaScope linssejä Arri Alexa digitaalikameroissa, välttäen omien sanojensa mukaan tällä tavalla tyypillisen “dokumenttifilmin” olomuodon.

Jälkituotannossa elokuvan värimaailmaa manipuloitiin siten, että kunkin episodin on tarkoitus imitoida erilaisia perinteisiä filmilaatuja (ensimmäinen Fuji-filmiä, toinen Agfa-filmiä, ja kolmas modifioitua Kodak-filmiä).