Maija Mehiläinen ja hunajakisat elokuva

Maija Mehiläinen ja hunajakisat on saksalais-itävaltalainen animaatio-seikkailukomedia, jonka ovat ohjanneet Noel Cleary, Sergio Delfino, ja Alexs Stadermann, suomenkielisinä ääninäyttelijöinä mm. Sara Forsberg, Katja Ståhl, Mika Eirtovaara, sekä Vincent Kinnunen.

Animaatio on jatko-osa vuonna 2014 ilmestyneelle Maija Mehiläinen filmille, käyttäen hahmoja, jotka perustuvat osittain samannimiseen, Waldemar Bonselsin vuonna 1912 julkaistuun saksalaiseen lastenkirjaan.

Juoni

Maijan kotipesä kuhisee jännityksestä. Sadonkorjuu on suoritettu ja arvovaltainen vieras saapuu tuomaan Kuningattarelle viestin Pörinälästä. Pääseekö Maijan parvi vihdoin kilpailemaan Hunajakisoihin?

Maijan innostus laantuu pian, kun selviää, että hänen parvensa ei saa osallistua kisoihin. Lisäksi heidän tulee lahjoittaa puolet kesähunajastaan kilpailijoiden ravinnoksi.

Uhmaten Kuningattaren toivetta, Maija päättää matkustaa Pörinälään ja puolustaa pesäänsä Keisarinnaa vastaan. Maija suuntaa kohti jännittävää seikkailua ja tapaa ihania uusia ystäviä, mutta myös sinnikkäitä vastustajia. Onneksi hänen paras ystävänsä Ville, rakastettavat, mutta kömpelöt muurahaiset Aarno ja Paavo, sekä Maijan luotettava neuvonantaja, heinäsirkka Flip, pysyvät hänen rinnallaan.

Maija Mehiläinen – Hunajakisat on sydäntä lämmittävä tarina, johon ottavat osaa sekä Unikkoniityn vanhat että uudet ystävät.

Suomenkielinen traileri

Juliste

Maija Mehiläinen ja hunajakisat elokuvan juliste.

Tuotanto

Saksankielinen alkuperäisnimi: Die Biene Maja – Die Honigspiele
Ohjaajat: Noel Cleary, Sergio Delfino, ja Alexs Stadermann
Tuottajat: Tracy Lenon, Brian Rosen, sekä Thorsten Wegener
Käsikirjoittajat: Noel Cleary, Fin Edquist, sekä Alexs Stadermann, perustuen Waldemar Bonselsin lastenkirjan “Maija Mehiläinen” hahmoihin
Pääosissa (suomenkieliset äänet): Sara Forsberg, Katja Ståhl, Mika Eirtovaara, ja Vincent Kinnunen
Musiikki: Ute Engelhardt
Leikkaus: Adam Rainford
Tuotantoyhtiöt: Studio 100 Film, Buzz Studios, Fish Blowing Bubbles, Flying Bark Productions, sekä Screen Australia
Elokuvastudiot: Universum Film ja Studio 100 Film
Ensi-ilta (Saksa): 1-3-2018
Tuotantomaat: Saksa ja Itävalta
Kesto: 83 minuuttia
Virallinen nettisivusto: www.diebienemaja-film.de

Elokuvan virallinen, saksankielinen Facebook-sivu on tarjolla osoitteessa www.facebook.com/DieBieneMaja.