Live by Night elokuva

Live by Night on amerikkalainen rikosdraama, jonka on ohjannut Ben Affleck, pääosissa Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana, ja Chris Cooper.

Affleck myös käsikirjoitti elokuvan käsikirjoituksen, perustuen samannimiseen, Dennis Lehanen vuonna 2012 julkaistuun romaaniin, ollen näiden kahden bostonilaisen toinen yhteistyö sitten vuoden 2007 filmin Gone Baby Gone.

Live by Night elokuva banneri juliste.

Filmin tuottajina toimivat Leonardo DiCaprio sekä Jennifer Davisson heidän Appian Way tuotantoyhtiönsä kautta, kuin myös Ben Affleck ja Jennifer Todd heidän Pearl Street Films tuotantoyhtiönsä bannerin alla.

Juoni

Live by Night on asetettu 1920-luvun Amerikkaan, aikaan, jolloin kieltolaki ei ole pysäyttänyt viinan virtausta maanalaisissa, gangstereiden hallitsemissa juomapaikoissa.

Kullakin, jolla on riittävästi kunnianhimoa ja uskallusta on mahdollisuus saavuttaa valtaa ja mammonaa, ja Joe Coughlin (Ben Affleck), bostonilaisen poliisiylitarkastajan poika, jätti aikoja sitten tiukan kasvatuksensa lainsuojattoman elämän tuomien etujen vuoksi.

Mutta jopa rikollisten keskuudessa on olemassa sääntöjä, ja Joe rikkoo niistä yhtä tärkeimmistä: huiputtaen voimakasta mafia-pomoa vieden sekä tämän rahat että naisen.

Kiihkeä suhde päättyy tragediaan, laittaen Joen koston, kunnianhimon, romanssin, ja petturuuden tielle, ja vieden hänet pois Bostonista Tampan rommia salakuljettavaan alamaailmaan.

Suomeksi tekstitetty traileri

Suomeksi tekstitetty traileri 2

Suomeksi tekstitetty traileri 3

Englanninkielinen alkuperäistraileri

Juliste

Live by Night elokuva juliste.

Live by Night elokuvan näyttelijät

Ben Affleck on Joe Coughlin
Elle Fanning on Loretta Figgis
Brendan Gleeson on Thomas Coughlin
Zoe Saldana on Graciella Corrales
Sienna Miller on Emma Gould
Anthony Michael Hall on Gary Smith
Chris Messina on Dion Bartolo
Chris Cooper on Irving Figgis
Robert Glenister on Albert White
Scott Eastwood on Danny Coughlin
Titus Welliver on Tim Hickey
Remo Girone on Maso Pescatore
Max Casella on Digger Pescatore
Miguel on Esteban Suarez
Gianfranco Terrin on Carmine Parone
Chris Sullivan on Brendan Loomis
Derek Mears on Donnie Gishler
J.D. Evermore on Virgil Beauregard

Tuotanto

Ohjaaja: Ben Affleck
Tuottajat: Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson, ja Jennifer Todd
Käsikirjoitus: Ben Affleck, perustuen Dennis Lehanen romaaniin “Live by Night”
Pääosissa: Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana, Chris Cooper, sekä Miguel Jontel
Musiikki: Harry Gregson-Williams
Kuvaus: Robert Richardson
Leikkaus: William Goldenberg
Tuotantoyhtiöt: Appian Way Productions ja Pearl Street Films
Elokuvastudio: Warner Bros. Pictures
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 25-12-2016
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Kieli: Englanti
Tuotantobudjetti: US$65 miljoonaa
Facebook: www.facebook.com/livebynight
Twitter: www.twitter.com/livebynight
Instagram: www.instagram.com/livebynightmovie

Warner Bros. studio hankki filmausoikeudet Dennis Lehanen kirjaan “Live by Night” huhtikuussa 2012, aikomuksena tuolloin toteuttaa projekti Leonardo DiCaprion tähdittämänä.

Lokakuussa 2012 julkisuuteen tuli kuitenkin tieto, että Ben Affleck tulisi sekä ohjaamaan, käsikirjoittamaan, että esittämään tähtiroolia elokuvan teon suhteen.

Affleck aloitti kuvauspaikkojen etsinnän kesällä 2013, käyden muun muassa Tampassa (Florida) sekä Lawrencessa (Massachusetts), ja myöhemmin (kesällä 2014) myös Brunswickissä (Georgian osavaltio Yhdysvalloissa).

Tuotanto sai Warner Bros. studiolta vihreän valon kuvausten aloittamista varten syyskuussa 2014, joka ilmoitettiin virallisesti heinäkuun 9, 2015.

Kuvaukset pääsivät käyntiin lokakuun 28, 2015, Georgian osavaltion rannikko-alueella Yhdysvaltoja. Ulkokuvauspaikkoihin lukeutuivat Brunswick, Affleckin yksityinen tila Hampton Island saarella lähellä Riceboroa, kuin myös Tybee Island Savannahissa ja Fort Pulaski National Monument.

Muita kuvauspaikkoja olivat Lawrence, North Andover, sekä Bostonin North End.

Lisäksi tuotantoryhmä toteutti kuvauksia (joulukuussa 2015 helmikuuhun 2016) Los Angelesin kaupungissa, Millennium Biltmore Hotel hotellissa Pasadenassa, ja Wilmingtonissa.

Kuvaaja Robert Richardson käytti projektiin sekä Arri Alexa 65mm linssejä että perinteisiä 65 Panavision linssejä.