Death Wish elokuva

Death Wish on amerikkalainen toimintatrilleri-draama, jonka on ohjannut Eli Roth, pääosissa Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Dean Norris, ja Kimberly Elise.

Elokuvan on käsikirjoittanut Joe Carnahan, perustuen sekä Brian Garfieldin vuoden 1972 romaaniin “Death Wish”, kuin myös kirjan pohjalta tehtyyn, vuonna 1974 teattereissa julkaistuun Wendell Mayesin käsikirjoittamaan filmiin.

Death Wish elokuvan bannerijuliste.

Juoni

Tohtori Paul Kersey (Bruce Willis) on kirurgi, joka vain näkee Chicagon kaupungin väkivallan seuraamukset asiakkaiden virtana hänen ensiapuosastolleen – siihen saakka, kunnes hänen vaimonsa (Elisabeth Shue) ja yliopisto-ikäinen tytär (Camila Morrone) joutuvat häikäilemättömän hyökkäyksen kohteeksi heidän lähiökodissaan.

Poliisin ollessa ylikuormitettuna rikosten suhteen, Paul, kostonhimon kuohuttamana, jahtaa hänen perhettään vastaan hyökänneitä rikollisia jakaakseen oikeutta.

Kun nimettömät rikollisten surmat tulevat median otsikoihin, kaupunki alkaa pohtia, onko tämä kuolettava oikeudenmukaisuuden valvoja suojelusenkeli … vai viikatemies.

Suomeksi tekstitetty traileri

Suomeksi tekstitetty traileri 2

Juliste

Death Wish elokuvan juliste.

Death Wish elokuvan näyttelijät

Bruce Willis on tohtori Paul Kersey
Elisabeth Shue on Lucy Kersey: Paulin vaimo
Camila Morrone on Jordan Kersey: Paul ja Lucy Kerseyn tytär
Vincent D’Onofrio on Frank Kersey: Paul Kerseyn nuorempi veli
Dean Norris on etsivä Rains
Kimberly Elise on etsivä Jackson
Mike Epps on tohtori Chris Salgado
Ronnie Gene Blevins on Joe
Beau Knapp on Knox

Tuotanto

Ohjaaja: Eli Roth
Käsikirjoitus: Joe Carnahan, perustuen Brian Garfieldin vuoden 1972 romaaniin “Death Wish” ja kirjan pohjalta tehtyyn aikaisempaan, samannimiseen, vuonna 1974 julkaistuun Wendell Mayesin käsikirjoittamaan filmiin
Pääosissa: Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Camila Morrone, Dean Norris, sekä Kimberly Elise
Musiikki: Ludwig Göransson
Kuvaus: Rogier Stoffers
Leikkaus: Mark Goldblatt
Tuottajat: Roger Birnbaum
Tuotantoyhtiö: Cave 76
Elokuvastudiot: Metro-Goldwyn-Mayer Studios ja Annapurna Pictures
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 22-11-2017
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Kieli: Englanti
Virallinen nettisivusto: www.DeathWish.movie
Facebook: www.facebook.com/DeathWishFilm
Instagram: www.instagram.com/DeathWishMovie
Twitter: www.twitter.com/DeathWishMovie

Elokuvan kehitystyö alkoi vuonna 2006, kun Sylvester Stallone ilmoitti julkisuuteen, että hän tulisi sekä ohjaamaan että toimimaan pääosan esittäjänä vuoden 1974 Death Wish filmin uudessa versiossa.

Stallone jättäytyi kuitenkin pois tuotannosta joulukuun 20, 2006, johtuen tuotantoyhtiön kanssa olleista luovista erimielisyyksistä.

Uudestaan projekti tuli otsikoihin tammikuussa 2012, kun Joe Carnahan allekirjoitti sopimuksen sekä filmin käsikirjoituksen tekemisestä että sen ohjaamisesta. Tuolloin pääosan esittäjiksi olivat tulossa Liam Neeson ja Frank Grillo.

Carnahan jätti projektin ohjaajan paikan vuoden 2013, jolloin hänet korvattiin tässä roolissa Gerardo Naranjolla.

Maaliskuussa 2016 Naranjon paikan ohjaajana saivat Aharon Keshales & Navot Papushado, Bruce Willisin tullessa samalla pääosan esittäjäksi.

Ohjaajat Keshales ja Papushado jättivät omalta osaltaan tuotannon kuitenkin toukokuussa 2016, johtuen siitä, että MGM studio ei suostunut heidän vaatimuksiinsa käsikirjoituksen uudelleenkirjoituksen suhteen.

Eli Roth allekirjoitti sopimuksen filmin ohjaamisesta kesäkuussa 2016, ja kuvaukset pääsivät käyntiin myöhäisen syyskuun 2016 aikana, Chicagon kaupungissa Yhdysvaltoja. Chicagon ohella kuvauksia toteutettiin myös Kanadan Montrealissa.