Call Me by Your Name elokuva

Call Me by Your Name on italialais-amerikkalainen romanttinen draama, jonka on ohjannut Luca Guadagnino, pääosissa Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, sekä Victoire Du Bois.

Elokuvan on käsikirjoittanut James Ivory, perustuen André Acimanin kirjoittamaan, vuonna 2007 julkaistuun samannimiseen romaaniin.

Tuotanto esitettiin ensimmäistä kertaa yleisölle Sundancen filmifestivaalin yhteydessä tammikuun 22, 2017.

Juoni

On kesä 1983 pohjoisessa Italiassa, ja Elio Perlman (Timothée Chalamet), varhaiskypsä 17-vuotias amerikan-italialainen poika, viettää päiviään perheensä 1600-luvulta peräisin olevassa huvilassa kääntäen kirjallisuutta ja soittaen klassista musiikkia, lukien, sekä flirttaillen hänen ystävänsä Marzian (Esther Garrel) kanssa.

Eliolla on läheinen suhde isäänsä (Michael Stuhlbarg), joka on merkittävä kreikkalais-roomalaisen kulttuurin professori, sekä tulkkina toimivaan äitiinsä Annellaan (Amira Casar), joka syöttää hänelle korkeakulttuurin hedelmiä ympäristössä, joka on ylitsevuotavan täynnä luonnollisia kohokohtia.

Vaikka Elion sivistyneisyys ja älylliset lahjat antavat olettaa että hän on jo täysikasvuinen aikuinen, hänessä on paljon joka on edelleen viatonta ja muotoutumatonta, etenkin sydämen asioiden suhteen.

Yhtenä päivänä Oliver (Armie Hammer), hurmaava amerikkalainen oppinut, joka työskentelee tohtorintutkintonsa parissa, saapuu paikalle kesäapulaiseksi Eliotin isälle.

Olosuhteiden auringonpaisteisessa hienoudessa Elio ja Oliver löytävät kesän kuluessa huumaavan halujen heräämisen kauneuden, joka tulee muuttamaan heidän elämänsä pysyvästi.

Suomeksi tekstitetty traileri

Juliste

Call Me By Your Name elokuvan juliste.

Call Me by Your Name elokuvan näyttelijät

Timothée Chalamet on Elio Perlman
Esther Garrel on Marzia
Michael Stuhlbarg on Elion isä
Amira Casar on Annella Perlman: Elion äiti
Armie Hammer on Oliver
Victoire Du Bois on Chiara
Vanda Capriolo on Mafalda
Antonio Rimoldi on Anchise
Elena Bucci on taidehistorioitsija #1
Marco Sgrosso on taidehistorioitsija #2

Tuotanto

Ohjaaja: Luca Guadagnino
Käsikirjoitus: James Ivory, perustuen André Acimanin romaaniin “Call Me by Your Name”
Pääosissa: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, ja Victoire Du Bois
Musiikki: Sufjan Stevens
Kuvaus: Sayombhu Mukdeeprom
Leikkaus: Walter Fasano
Tuottajat: Luca Guadagnino, Emilie Georges, James Ivory, Marco Morabito, Howard Rosenman, Peter Spears, sekä Rodrigo Teixeira
Tuotantoyhtiöt: Memento Films International, Frensy Film Company, La Cinéfacture, RT Features, M.Y.R.A. Entertainment, ja Water’s End Productions
Elokuvastudio: Sony Pictures Classics
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 24-11-2017
Kesto: 130 minuuttia
Tuotantomaat: Italia, Yhdysvallat, Brasilia, sekä Ranska
Kielet: Englanti ja italia
Tuotantobudjetti: €4 miljoonaa
Virallinen nettisivusto: www.CallMeByYourName.com

Elokuvan tekemisestä tuli tieto julkisuuteen syyskuun 11, 2015, kun James Ivory kertoi The New York Times Style Magazine -lehden haastattelussa työstävänsä käsikirjoitusta perustuen André Acimanin romaaniin “Call Me By Your Name”.

Käsikirjoituksen valmistumisen jälkeen Ivory oli tulossa tuotantoon myös toiseksi ohjaajaksi Luca Guadagninon oheen, mutta hän jättäytyi tästä vastuusta syrjään projektin rahoittajien toivomuksesta.

Samaan tapaan rahoittajien toivomuksesta myös yhteen pääosarooleista kaavailtu Shia LaBeouf korvattiin toisella näyttelijällä ennen kuvausten alkamista.

Filmin kuvaukset alkoivat toukokuun 11, 2016, Italian Cremassa. Kuvaukset päättyivät virallisesti kesäkuun 20, 2016.