Bridget Jones’s Baby

Bridget Jones’s Baby on brittiläinen romanttinen komedia, jonka on ohjannut Sharon Maguire, pääosissa Renée Zellweger, Colin Firth, sekä Patrick Dempsey.

Elokuva, jonka ovat käsikirjoittaneet Helen Fielding, David Nicholls, ja Emma Thompson, perustuu Fieldingin fiktionaalisiin sanomalehtikolumneihin ja hahmoihin.

Bridget Jones's Baby filmin banneri.

Tuotanto on kolmas osa Bridget Jones filmisarjassa, ja jatko-osa vuoden 2004 elokuvalle Bridget Jones: Elämä jatkuu (alkuperäisnimestä Bridget Jones: The Edge of Reason).

Bridget Jones’s Babyn kuvaukset alkoivat 2. lokakuuta 2015, Lontoossa, Englannissa, ja ne päättyivät saman vuoden 27. marraskuuta.

Juoni

Erottuaan Mark Darcystä (Colin Firth), Bridget Jonesin (Renée Zellweger) tavoite olla “ikuisesti onnellinen” ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Nelikymppinen ja jälleen sinkkuna, hän päättää keskittyä työhönsä uutisten tuottajana ja ympäröidä itsensä vanhoilla ja uusilla ystävillä.

Kerrankin Bridgetilla on kaikki täysin hallinnan alla. Mikä voisi mennä mahdollisesti vikaan?

Sitten hänen rakkauselämänsä ottaa äkkikäänteen ja Bridget tapaa hurmaavan amerikkalaisen nimeltään Jack (Patrick Dempsey), kosijan, joka on kaikkea sitä mitä herra Darcy ei ole.

Epätodennäköisen käänteen myötä hän löytää itsensä raskaana, mutta yhdellä ongelmalla…hän on vain viisikymmentä prosenttisen varma hänen lapsensa isästä.

Traileri

Juliste

Bridget Jones's Baby elokuvan juliste.

Näyttelijät

Renée Zellweger on Bridget Jones
Colin Firth on Mark Darcy
Patrick Dempsey on Jack Qwant
Sally Phillips on Sharon “Shazza”
James Callis on Tom
Celia Imrie on Una Alconbury
Shirley Henderson on Jude
Jim Broadbent on Colin Jones
Gemma Jones on Pamela Jones
Jessica Hynes on Magda
Emma Thompson on tohtori Rawling

Tuotanto

Ohjaaja: Sharon Maguire
Tuottajat: Tim Bevan, Eric Fellner, sekä Debra Hayward
Käsikirjoittajat: Helen Fielding, Emma Thompson, ja Dan Mazer
Pääosissa: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Jim Broadbent, Gemma Jones, sekä Emma Thompson
Kuvaus: Andrew Dunn
Leikkaus: Melanie Ann Oliver
Tuotantoyhtiöt: StudioCanal ja Working Title
Elokuvastudiot: Universal Pictures sekä Miramax
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 16-9-2016
Tuotantomaat: Iso-Britannia
Kieli: Englanti
Tuotantobudjetti: US$35 miljoonaa
www.facebook.com/BridgetJonesBaby
www.bridgetjonesmovie.com

Bridget Jones filmisarjan kolmannesta osasta tuli tietoja julkisuuteen jo heinäkuussa 2009, tuotannon ollessa tuolloin varhaisessa vaiheessaan.

Tuotantoyhtiö Working Title Films vahvisti samassa yhteydessä, että jatko-osa tulisi perustumaan Helen Fieldingin Bridget Jonesin romaanien sijasta hänen The Independent lehdelle kirjoittamiinsa vuonna 2005 julkaistuihin fiktiivisiin kolumneihin.

Sekä Renée Zellweger että Colin Firth tulivat mukaan tuotantoon maaliskuussa 2011, jota seurasi tuotannolle virallisesti annettu vihreä valo Universal Studios studion ja Working Title Filmsin toimesta elokuussa 2011.

Tuotanto kuitenkin myöhästyi johtuen luovista erimielisyyksistä käsikirjoittajien ja näyttelijöiden välillä, joka johti Hugh Grantin jäämiseen pois kolmannesta Bridget Jones filmistä.

Sharon Maguire, ensimmäisen Bridget Jones filmin ohjaaja, tuli mukaan kolmannen osan ohjaajaksi kesäkuussa 2015.

Elokuvan kuvaukset alkoivat epävirallisesti heinäkuussa 2015 Dublinin kaupungissa Irlannissa, jossa ensimmäiset kohtaukset toteutettiin Ed Sheeranin konsertissa, Croke Park puistossa.

Virallisesti kuvaukset aloitettiin 2. lokakuuta 2015, Lontoossa, Isossa-Britanniassa.

Kuvauspaikkoihin Lontoossa ja muualla Isossa-Britanniassa kuuluivat mm. Borough Market, Windsor Great Park at Rosy Bottom, sekä Oxfordshiressä oleva kirkko.

Bridget Jones’s Babyn kuvaukset päättyivät virallisesti 27. marraskuuta 2015, vaikkakin lisäkuvauksia toteutettiin vielä tammikuun 2016 aikana.