Armomurhaaja elokuva

Armomurhaaja on kotimainen trillerifilmi, jonka on ohjannut Teemu Nikki, pääosissa Matti Onnismaa, Jari Virman, Hannamaija Nikander, Heikki Nousiainen, Pihla Penttinen, Jouko Puolanto Santtu Karvonen, Alina Tomnikov, sekä Ilari Johansson.

Elokuva, jonka ohjaaja Teemu Nikki myös käsikirjoitti, esitettiin ensimmäistä kertaa yleisölle Toronton kansainvälisen filmifestivaalin yhteydessä syyskuun 7, 2017.

Armomurhaaja elokuvan bannerijuliste.

Juoni

Veijo Haukka (Matti Onnismaa) on mekaanikko, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Pienet eläimet hän kaasuttaa pakokaasulla ja isommat ampuu pistoolilla.

Veijo on karusta hommastaan huolimatta eläinten puolella. Lemmikkien omistajia kohtaan Veijo ei ole yhtä armollinen.

Petri Kettu tuo Veijolle koiran lopetettavaksi ja mies ottaa tehtävän vastaan tottuneesti. Veijon sydän kuitenkin heltyy ja hän ottaa koiran omakseen.

Kuin varkain Veijon usko ihmisyyteen palaa ja hänen sydämestään löytyy pieni tila jopa rakkaudelle. Mutta kun koira, jonka pitäisi olla kuollut, onkin yhä elossa, riita entisen ja nykyisen omistajan välillä eskaloituu väkivaltaisiin mittasuhteisiin ja tarinan ainoa viaton osapuoli on koira.

Traileri

Armomurhaaja elokuvan näyttelijät

Matti Onnismaa on Veijo Haukka

Tuotanto

Ohjaaja: Teemu Nikki
Käsikirjoitus: Teemu Nikki
Pääosissa: Matti Onnismaa, Jari Virman, Hannamaija Nikander, Heikki Nousiainen, Pihla Penttinen, Jouko Puolanto Santtu Karvonen, Alina Tomnikov, sekä Ilari Johansson
Musiikki: Timo Kaukolampi, Tuomas Puranen, sekä K-X-P
Kuvaus: Sari Aaltonen
Leikkaus: Teemu Nikki
Tuottajat: Jani Pösö ja Teemu Nikki
Tuotantoyhtiö: It’s Alive Films
Elokuvastudio: Scanbox Entertainment
Ensi-ilta (Suomi): 24-11-2017
Tuotantomaa: Suomi
Kieli: Suomi
Kesto: 85 minuuttia
Tuotantobudjetti: 305 144 €

Elokuvan tuotantoaikaisena työnimenä oli “Minä olen Karma”.