Animal Crackers elokuva

Animal Crackers on amerikkalainen animaatio seikkailukomedia, jonka ovat ohjanneet Scott Christian Sava ja Tony Bancroft, englanninkielisinä ääninäyttelijöinä mm. John Krasinski, Emily Blunt, Raven-Symoné, Ian McKellen, Sylvester Stallone, Danny DeVito, Patrick Warburton, sekä Wallace Shawn.

Ohjaaja Sava myös käsikirjoitti animaation yhdessä Dean Loreyn kanssa, sekä osallistui filmin tuotantoryhmään George Leen, Marcus Englefieldin, Jamie Thomasonin, ja Leiming Guanin ohella.

Juoni

Owen Huntingtonin (John Krasinski) elämä on yhtä jatkuvaa työn, syömisen, ja nukkumisen kierrettä. Kierrettä, joka pitää hänet näkemästä vaimoaan Zoeta (Emily Blunt) ja heidän kolme vuotiasta tytärtään MacKenzietä (Lydia Rose Taylor).

Sitten, yhtenä päivänä, hän saa tietää, että hänen pitkään kadoksissa ollut Buffalo Bob -setänsä on menehtynyt…ja jättänyt perintönä sirkuksensa Owenille.

Mikä olisi voinut olla siunaus…kääntyy pian kiroukseksi. Sirkus on vararikon partaalla. Kaikki sen eläimet ovat poissa. Ja suurin osa sen työntekijöistä ovat liian vanhoja ollakseen hyödyllisiä. Kyseessä on täysi katastrofi.

Mutta jotain taianomaista tapahtuu. Owen saa tietää Buffalo Bobin salaisuuden. Rasian eläintenmuotoisia voileipäkeksejä, jotka antavat haltijalleen kyvyn tulla miksi tahansa laatikossa olevista eläimistä.

Syö karhun muotoinen keksi…tadaa! Olet karhu!

Syö leijonan muotoinen keksi…tadaa! Olet leijona.

Yhtäkkiä…on olemassa toivoa. Jos Owen pystyy käyttämän rasiaa tullakseen näiksi eläimiksi ja esiintymään…ihmiset tulevat sirkukseen! He tulisivat maksamaan reilun pääsymaksun nähdäkseen laulavan giraffin. Tai pianoa soittavan virtahevon. Tai jopa leijonan, joka voi lausua Shakespearen sonaatteja. Hänestä tulee rikas!

Mutta Owen unohti yhden asian. Buffalo Bobilla on veli. Horatio P. Huntington (Ian McKellen). Yhden maailman suurimmista sirkusketjuista omistaja. Ja Horatio ei tule pysähtymään minkään esteen edessä saadakseen taikamaiset eläinkeksit haltuunsa. Ei minkään!

Juliste

Animal Crackers elokuvan virallinen juliste.

Animal Crackers elokuvan ääninäyttelijät

John Krasinski on Owen Huntington
Emily Blunt on Zoe Huntington
Lydia Rose Taylor on Mackenzie Huntington
Ian McKellen on Horatio P. Huntington
Danny DeVito on Chesterfield
Sylvester Stallone on Bullet-Man
Wallace Shawn on herra Woodley
Raven-Symoné on Binkley
Patrick Warburton on Brock
Gilbert Gottfried on Mario Zucchini
Harvey Fierstein on ennustaja-Esmeralda
Tara Strong on Talia
James Arnold Taylor on Buffalo Bob
Kevin Grevioux on voimamies-Samson
Brendan Sava on nuori Owen

Tuotanto

Ohjaajat: Scott Christian Sava ja Tony Bancroft
Tuottajat: Scott Christian Sava, George Lee, Marcus Englefield, Jamie Thomason, sekä Leiming Guan
Käsikirjoitus: Scott Christian Sava ja Dean Lorey
Pääosissa: John Krasinski, Emily Blunt, Ian McKellen, Danny DeVito, Sylvester Stallone, Wallace Shawn, Raven-Symoné, sekä Patrick Warburton
Musiikki: Bear McCreary
Leikkaus: Ximo Romero
Tuotantoyhtiöt: Blue Dream Studios, Beijing Wen Hua Dongrun Investment Co., China Film Group Corporation, Odins Eye Entertainment, sekä Storyoscopic Films
Elokuvastudio: Entertainment One ja Relativity Media
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 1-9-2017
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Kieli: Englanti
Facebook: www.facebook.com/AnimalCrackersMovie

Scott Christian Sava kirjoitti animaation käsikirjoituksen vuonna 2010, muttei onnistunut myymään tarinaa tuolloin studioille.

The Weinstein Company -studion omistaja Harvey Weinstein näki kuitenkin Savan tekemän lyhytfilmin kesäkuussa 2013, ja kaksi kuukautta myöhemmin, syyskuussa 2013, hän hankki tuotanto-oikeudet Animal Crackers -käsikirjoitukseen.

Filmin tuotanto alkoi heinäkuussa 2014, ja varsinainen animaation tuotanto joulukuussa 2014, Espanjassa. Ääninäyttelijöiden suoritukset tallennettiin Los Angelesin kaupungissa Yhdysvalloissa tammi-maaliskuun välisenä aikana vuonna 2015.