Amityville: The Awakening elokuva

Amityville: The Awakening on amerikkalainen yliluonnollinen kauhutrilleri, jonka on ohjannut Franck Khalfoun, pääosissa Jennifer Jason Leigh, Bella Thorne, Cameron Monaghan, Thomas Mann, Jennifer Morrison, sekä Kurtwood Smith.

Elokuva, jonka ohjaaja Khalfoun myös käsikirjoitti yhdessä Daniel Farrandsin ja Casey La Scalan kanssa, on seitsemästoista tuotanto Amityville -filmisarjassa sekä uudelleenkuvaus vuosina 1979 ja 2005 julkaistuista “The Amityville Horror” elokuvista.

Juoni

Jokaisella talolla on menneisyytensä. Tällä on legenda.

Belle (Bella Thorne), hänen pikkusiskonsa, sekä hänen koomassa makaava kaksoisveljensä muuttavat heidän yksinhuoltajaäitinsä Joanin (Jennifer Jason Leigh) kanssa uuteen taloon, tarkoituksena säästää rahaa hänen veljensä kalliisiin hoitoihin.

Mutta kun talossa alkaa tapahtua outuja ilmiöitä, mukaanlukien hänen veljensä ihmeenomainen palautuminen tajuihin, Belle alkaa epäillä, että hänen äitinsä ei ole kertonut hänelle kaikkea, ja pian hän saakin tietää, että he ovat juuri muuttaneet pahamaineiseen Amityville-taloon.

Englanninkielinen alkuperäistraileri

Juliste

Amityville: The Awakening elokuva juliste.

Amityville: The Awakening elokuvan näyttelijät

Jennifer Jason Leigh on Joan
Bella Thorne on Belle
Cameron Monaghan on James
Thomas Mann on Terrence
Mckenna Grace on Juliet
Jennifer Morrison on Candice
Kurtwood Smith on tohtori Milton
Taylor Spreitler on Marissa
Cleopatra Coleman on Annie
Hunter Goligoski on Justin
Dan Martino on ensihoitaja
Brian Breiter on opettaja

Tuotanto

Ohjaaja: Franck Khalfoun
Tuottajat: Jason Blum, Daniel Farrands, ja Casey La Scala
Käsikirjoitus: Daniel Farrands, Casey La Scala, sekä Franck Khalfoun
Pääosissa: Bella Thorne, Cameron Monaghan, Jennifer Jason Leigh, Thomas Mann, Jennifer Morrison, ja Kurtwood Smith
Musiikki: Robin Coudert
Kuvaus: Steven Poster
Leikkaus: Patrick McMahon
Tuotantoyhtiöt: Blumhouse Productions, Panic Ventures, sekä Baron Films
Elokuvastudio: Dimension Films
Ensi-ilta (Yhdysvallat): 28-10-2017
Kesto: 87 minuuttia
Tuotantomaa: Yhdysvallat
Kieli: Englanti

Alkuperäinen suunnitelma filmin tuotannon suhteen oli aivan erilainen elokuva nimeltään “Amityville: The Lost Tapes”, jonka esitystavaksi oli valittu ns. “found footage” genre.

Tämän version kuvausten oli määrä tapahtua vuoden 2011 kesällä seuraavan alkuvuoden julkaisua varten The Weinstein Co. studion tukemana. Muutaman viivytyksen jälkeen tämän version toteuttamisesta luovuttiin.

Projekti säilyi kuitenkin tuotantosuunnitelmissa, ja käsikirjoittajat Casey La Scala sekä Daniel Farrands tekivät uuden version elokuvasta, joka valmistui maaliskuussa 2014 tittelillä “Amityville”.

Uuden käsikirjoitusversion tähtinäyttelijöiksi tulivat vielä saman kuun aikana sekä Jennifer Jason Leigh että Bella Thorne.

Elokuva kuvattiin tämän uuden käsikirjoituksen pohjalta Kalifornian osavaltiossa Yhdysvaltoja, etupäässä El Dorado Parkissa, Long Beachilla.